Foto: LETA
Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja (SSKK) mudinājusi vietējo organizāciju darīt visu iespējamo, lai Zatlera Reformu partija (LSK) mainītu logo, apliecināja Latvijas Sarkanā Krusta vadītājs Valdis Nagobads.

Ar ZRP pārstāvjiem tikšanās varētu notikt pēc 11.Saeimas vēlēšanām. Līdzšinējās sarunas par partijas logo maiņu nav vainagojušās ar rezultātiem, lai gan partija ir mainījusi logotipa krāsas.

"Viņi [SSKK] atbalsta viedokli, ka partijas emblēma atgādina Sarkanā Krusta emblēmu, un lūdz darīt visu iespējamo, lai panāktu, ka partija pārskata savu logo," pirmdien Nagobads pastāstīja par saņemto oficiālu vēstuli no starptautiskās organizācijas.

Pēc viņa teiktā, Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja cer, ka šīs nesaskaņas tiks atrisinātas un viņiem šajā diskusijā nebūs jāiejaucas.

"Diskusijās centīsimies pārliecināt, ka partija no logo atkāpjas," sacīja LSK līderis.

Jau vēstīts, ka ZRP priekšsēdētājs Valdis Zatlers, kurš pēc profesijas ir ķirurgs, iepriekš pauda viedokli, ka partijas logo nav līdzības ar Sarkanā Krusta emblēmu. Viņš sarunā ar žurnālistiem norādīja uz Nagobada saistību ar politiskajām partijām. Zatlers sacīja, ka pašlaik Sarkanais Krusts Latvijā drusku sāk nodarboties ar politiku.

To kategoriski noliedz Nagobads, dēvējot to par tuvredzīgu viedokli. Darbību partijā viņš patlaban apturējis, turklāt neesot tur bijis nekas vairāk par ierindas biedru.

"Pilnīgi normāli, ka sabiedrībā ir ļoti daudz cilvēku, tostarp Sarkanā Krusta cilvēki, kuri ir ierindas partijas biedri," uzsvēra Nagobads un norādīja, ka arī Liepājas Sarkanā Krusta izpilddirekcijas vadītāja kandidē no ZRP gaidāmajās vēlēšanās. "Ja izdosies ar Zatlera kungu tikties, es paudīšu viedokli, ka esmu personīgi aizvainots. Mēs neitralitātes principu vērtējam augstāk par visu," viņš piebilda.

Nagobads, pirms kļūšanas par LSK līderi, 6.Saeimā bija ievēlēts no Demokrātiskās partijas "Saimnieks" saraksta. Viņš darbojies arī Rīgas domē, startējot vēlēšanās no Latvijas Demokrātiskās partijas saraksta, bet 2009.gada pašvaldības vēlēšanās – no partijas LPP/LC saraksta, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Jau ziņots, ka ZRP tika dibināta 23.jūlijā. ZRP emblēmā attēlots krusts, kuru cauršauj bulta. Sākotnēji krusts bija sarkans, bet pēc sarunām ar LSK partija to mainīja pret violetu, taču LSK neapmierina arī šāds risinājums.

Logo tiek skaidrots ar brīdinājumu par ārkārtas situāciju un arī aicinājumu nestāvēt malā, lai īstenotu reformas. Logo izmantotais krusta simbols liecinot, ka valstij ir nepieciešama glābšana, kas jāveic ātri, izlēmīgi un nesavtīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!