Foto: LETA

Grūti prognozēt, vai Latvija tiks oficiāli uzaicināta iestāties eirozonā, tomēr Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Ina Šteinbuka cer uz mums labvēlīgu lēmumu.

Trešdien Saeimas Eiropas lietu komisijā viņa norādīja, ka ir grūti prognozēt, vai pēc tam, kad tiks iesniegts Latvijas konverģences ziņojums par nepieciešamo prasību izpildi, atbildīgās Eiropas Savienības institūcijas Latviju vasarā oficiāli uzaicinās iestāties eirozonā no 2014.gada 1.janvāra.

Savukārt Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Pēteris Krīgers komisijas deputātiem pauda bažas, ka eiro ieviešanai nepieciešamos izdevumus ar tarifiem un dažādiem maksājumiem segs iedzīvotāji. Savukārt par to, vai gaidāms arī stabils algu pieaugums, tiek klusēts.

Trešdien deputātus ar eiro ieviešanas komunikācijas plāniem iepazīstināja Finanšu ministrijas un Latvijas Bankas pārstāvji.

Daži politiķi, tajā skaitā Boriss Cilevičs (SC), pauda neapmierinātību, ka viņiem šodien nebija iespēja uzdot jautājumus ierēdņiem. Komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica (RP) solīja, ka deputātiem šāda iespēja būs nākamajā sēdē.

Kā ziņots, pašlaik Saeimā darba procesā ir Eiro ieviešanas likumprojekta izskatīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!