"Saskaņai" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) šķiet, ka radušās domstarpības par deputātes Jūlijas Stepaņenko darbu saistībā ar viņas uzstājību tikumības jautājumā. Deputāte ļoti prasījusi stingru pozīciju tā dēvētās Stambulas konvencijas noliegšanā, bet, neguvusi atbalstu, dusmojusies, gājusi pie citām partijām, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Stepaņenko ir vienīgā GKR pārstāve parlamentā. Šai partijā ir arī viņas vīrs Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko. Deputāte ir reizē arī uzņēmēja GKR priekšsēdētāja Andra Amerika vadītajā Rīgas brīvostā. Ostas publiski pieejamā informācija liecina, ka privātpersona Stepaņenko saimnieciskajai darbībai īrē zemi brīvostā.

Bet plašāk deputāte ir zināma ar savu stingro nostāju tikumības jautājumā. Kopā ar Nacionālās apvienības deputātu Imantu Parādnieku centās panākt, lai izglītības iestādēs aizliegtu materiālus, par kuru tikumību varētu būt šaubas.

Atbalstītājus deputāte meklējusi arī pie Reģionu apvienības deputātes Ingas Bites. Par tikumības jautājumiem Stepaņenko runājusi arī gandrīz katrā Saskaņas frakcijas sēdē. Taču ne pēdējos mēnešos. "Nekā personīga" novērotais liecina, ka aprīlī un maijā Jūlijas Stepaņenko Saeimas frakciju sēdēs nav bijis - no 1.marta viņa vairs nedrīkst piedalīties Saeimas Saskaņas frakcijas sēdēs.

Kā vēsta "Nekā Personīga", frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs ilgi pacietis Stepaņenko "centienus uztiept savu dienaskārtību un pārrunas ar politiskajiem konkurentiem," taču vadzis vienreiz lūzis un Stepaņenko palūgts vairs uz frakciju sēdēm nenākt.

"Mums ir vienošanās, kuru parakstījuši Ušakovs ar Ameriku. Par sadarbību starp divām partijām Gods kalpot Rīgai un Saskaņa. Šī vienošanās paredz īpašu kārtību, ņemot vērā atšķirīgas programmas (..)," raidījumā atzinis Urbanovičs.

Deputāte joprojām ir "Saskaņas" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedre. Par to saņem piemaksu pie deputāta algas. Taču tagad par katru jautājumu, kur viņa vēlas "Saskaņas" atbalstu, Stepaņenko jāiet uz pārrunām pie Urbanoviča.

Šī kārtība atrunāta speciālā līgumā, kuru Stepaņenko dēļ 1. martā parakstījuši Saskaņas priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Stepaņenko partijas GKR vadītājs Andris Ameriks. Līgums nosaka, ka abas partijas par Saeimas un Rīgas domes jautājumiem lemj atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!