Foto: LETA

Parlamentāriete Jūlija Stepaņenko (S) vēl ir pārdomu procesā, ar ko kopā startēs 13. Saeimas vēlēšanās, portālam "Delfi" pastāstīja pati politiķe.

Stepaņenko ir vienīgā "Gods kalpot Rīgai" (GKR) pārstāve Saeimā. Tā kā GKR priekšsēdētājs Andris Ameriks iepriekš izteicies, ka partija 13. Saeimas vēlēšanās nekandidēs kopā ar "Saskaņu", Stepaņenko pašai ir jādomā, ar ko kopā un no kura saraksta startēs. Vai deputāte būs "Saskaņas" sarakstā vai kādā citā, tas vēl nav izlemts.

Sarunā ar portālu "Delfi" Stepaņenko atzina, ka šobrīd jūtas labi Saeimas "Saskaņas" frakcijas rindās. Deputāte gan atgādināja, ka frakcijas sēdēs viņa nepiedalās. "Mēs strādājam šādā formātā, es esmu ļoti pateicīga maniem kolēģiem par to, ka viņi atbalsta manus priekšlikumus, es arī cenšos atbalstīt to, ko "Saskaņa" piedāvā, "Saskaņas" priekšlikumus. Ja ir jautājumi, kuros konceptuāli man šķiet, ka man būtu jābalso citādāk, es arī jūtos brīva balsot citādāk," atzina parlamentāriete.

Šobrīd deputāte nav saņēmusi uzaicinājumus no citām partijām. Viņa atzīst, ka vēlas startēt 13. Saeimas vēlēšanās: "Es gribu turpināt savu darbu, [tikai] jautājums, kādā komandā."

Vēstīts, ka 2016. gada pavasarī "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītāja Jāņa Urbanoviča vadzis lūza un viņš lūdza Stepaņenko vairs frakcijas sēdes neapmeklēt.

Kā tolaik vēstīja "Nekā personīga", Urbanovičs ilgi pacietis Stepaņenko "centienus uztiept savu dienaskārtību un pārrunas ar politiskajiem konkurentiem". Deputāte tolaik izcēlās ar savu stingro nostāju tikumības jautājumā.

Stepaņenko kopā ar deputātu Imantu Parādnieku (NA) centās panākt, lai izglītības iestādēs aizliegtu materiālus, par kuru tikumību varētu būt šaubas. Atbalstu deputāte meklēja arī pie Latvijas Reģionu apvienības deputātes Ingas Bites.

Deputāte Stepaņenko joprojām ir "Saskaņas" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedre. Par to viņa saņem piemaksu pie deputātes algas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!