Foto: LETA

Pašlaik saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatību stingrā izolācijā atrodas 14 Vidzemes slimnīcas darbinieki, informēja iestādes sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Slimnīcā norāda, ka tās Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā katru dienu tiek sniegta palīdzība vidēji 50 pacientiem. Ņemot vērā ārkārtējo situāciju, Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumus, šajā nodaļā visiem pacientiem tiek veikts Covid-19 tests - gan tiem, kuri tiek stacionēti, gan tiem, kuri pēc konsultācijas saņemšanas turpina ārstēties ambulatori.

Tie pacienti, kuriem ir kaut mazākās aizdomas par Covid-19 saslimšanu - ir augšējo elpceļu saslimšanas simptomi, klepus, ožas izmaiņas, kakla sāpes, paaugstināta temperatūra, vai pacients informē, ka viņam bijusi saskare ar Covid-19 inficētu cilvēku, ka pats bijis pašizolācijā vai karantīnā, pēc analīžu noņemšanas tiek ievietoti uzņemšanas nodaļas izolatorā vai observācijas palātā. Tikai pēc atbildes saņemšanas pacienti tiek stacionēti nodaļā.

Jau ziņots, ka trešdien no Vidzemes slimnīcas izrakstīti pirmie trīs pacienti, kuri bija inficējušies ar jaunā koronavīrusa izraisīto saslimšanu Covid-19.

"Šodien, pēc diviem negatīviem Covid-19 testiem, pacientus izrakstījām mājās. Lai gan viņiem ambulatori būs jāturpina rūpēties par savu veselību ģimenes ārsta uzraudzībā, ārstējot dzīves laikā iegūtās hroniskās slimības, no koronovīrusa pacienti ir veiksmīgi atbrīvojušies," skaidroja Vidzemes slimnīcas ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa.

Iepriekš ziņots, ka Vidzemes slimnīcā aprīļa sākumā saslimšana ar Covid-19 konstatēta pieciem darbiniekiem un vienam pacientam. Pēc informācijas saņemšanas tika sākta epidemioloģiskā izmeklēšana.

Ņemot vērā šo saslimšanu, kopš 11.aprīļa vairākas dienas bija daļēji slēgta viena no Terapijas nodaļām, slimnīcā pašizolācijā atradās vairāki nodaļas pacienti, kā arī medicīnas darbinieki.

Šonedēļ ir atjaunota internā profila pacientu uzņemšana Vidzemes slimnīcā, uzsvēra Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs.

Neskatoties uz valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, neatliekamā medicīniskā palīdzība iedzīvotājiem Vidzemes slimnīcā tiek nodrošināta tāpat kā līdz šim, ierastajā 24/7 režīmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!