Foto: DELFI
Piektdien stiprā sala dēļ dažādas pakāpes apsaldējumus visā Latvijā guvuši aptuveni 20 cilvēku, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Ševčenko.

Kurzemē slimnīcā ar abu plaukstu virspusējiem apsaldējumiem nogādāts kāds vienu gadu vecs bērns, kurš ilgstoši bija nests kādu garāku ceļa gabalu, bet bērniņam cimdiņi izrādījušies par plāniem. Kad pamanīts, ka mazajam rokas ir bālas un uztūkušas, izsaukti mediķi.

Zemgalē apsaldējumus vakar guvuši četri cilvēki. Plaukstu apsaldējumi konstatēti 81 gadu vecam un 50 gadu vecam vīrietim, ķermeņa atdzišana - 54 gadus vecam vīrietim, bet pēdas apsaldējumus guvusi kāda 14 gadus veca jauniete. Vēl nelielus apsaldējumus Zemgalē guvusi kāda sirmgalve, kura pagalmā bija pakritusi, guvusi iegurņa kaula lūzumu, tādēļ nav varējusi piecelties. Kamēr kāds pamanījis cietušo kundzi, viņa guvusi arī apsaldējumus.

Vidzemē pēdu apsaldējumus vakar guvis kāds 65 gadus vecs vīrietis, kurš ilgstoši uzturējies nekurinātās iekštelpās.

Latgalē plaukstu apsaldējumus vakar guvis kāds 41 gadu vecs vīrietis, kurš ilgstoši ārā bijis bez cimdiem, bet pēdu un kāju pirkstus vakar apsaldējis kāds 22 gadus vecs vīrietis, kurš mežā strādājis ar gumijas zābakiem. Tāpat pēdu apsaldējumus Latgalē vakar guvusi kāda 29 gadus veca sieviete, kura ilgstoši laukā bija atradusies laika apstākļiem nepiemērotos apavos. Slimnīcā vakar nonācis arī kāds 35 gadus vecs vīrietis, kurš atradies alkohola reibumā un bija guvis plaukstu un pēdu apsaldējumus.

Savukārt Rīgā un Rīgas reģionā ar apsaldējumiem mediķu rokās vakar nonākuši deviņi cilvēki - septiņi vīrieši un divas sievietes. Pieci no šiem deviņiem cietušajiem bijuši alkohola reibumā. No visiem cietušajiem četri guvuši plaukstu apsaldējumus, bet pieci - kāju.

Ķermeņa atdzišana vakar konstatēta arī kādai 81 gadu vecai kundzei, kura telpās bija kritusi, guvusi kāju kaula lūzumu un nevarējusi piecelties, tādēļ apsaldējusies. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Rīgā, krītot uz ielas, kājas traumu vakar guvis kāds 38 gadus vecs vīrietis, kurš nogādāts slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!