Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Stiprās vēja brāzmas Ventspilī sasniegušas 27 metrus sekundē, tāpēc pašvaldība aicina ventspilniekus apdomāt savus plānus un bez nepieciešamības ārpus mājas nedoties.

Vēja ātrums Ventspilī ir sasniedzis 27 metrus sekundē, kas uzskatāms par vētru.

Tās laikā var tikt lauzti koku zari, nodarīti bojājumi ēkām un izkustināti no vietas viegli priekšmeti, informē pašvaldība, aicinot iedzīvotājus ziņot par vētras postījumiem, sazinoties ar pašvaldības dežūrdienestiem.

Tāpat autovadītājiem citviet Latvijā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem. Kā informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) publicētā informācija, Kurzemē notikušas vairākas auto avārijas, tāpat uz vairākiem ceļiem veidojas apledojums un sniega sanesumi.

Puteni Ventspilī un citviet iemūžinājuši arī sociālo tīklu lietotāji.


Jau ziņots, ka trešdien spēcīgās snigšanas dēļ sniega sega daudzviet Latvijā pieaugs par 10-14 centimetriem, savukārt redzamība puteņa laikā brīžiem pasliktināsies līdz 500 metriem.

Kā informē glābēji, stipra snigšana Kurzemes ziemeļu daļā turpināsies arī naktī un sniega segas biezums pieaugs par 12 centimetriem. Ceļi būs slideni un uz tiem veidosies sniega sanesumi, savukārt redzamība puteņa laikā var sarukt līdz 500 metriem.

Glābēji saistībā ar laikapstākļiem ir izsludinājuši dzelteno brīdinājumu, kas būs spēkā līdz ceturtdienas pulksten 8.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka stipra snigšana traucēs transporta kustību un āra aktivitātes, tamdēļ tam jāieplāno ilgāks laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!