Valsts prezidenta kancelejas struktūrā nav gaidāmas kardinālas pārmaiņas, pirmdien žurnālistiem pēc darba pārņemšanas no iepriekšējā kancelejas vadītāja Andreja Pildegoviča solīja jaunais institūcijas vadītājs Eduards Stiprais.
Stiprais sacīja, ka kancelejas struktūra būtiski nemainīsies, tiks saglabāta arī tradīcija dialogam starp valdību, Saeimu un Valsts prezidentu. Sadarbības formātu gan izvēlēšoties jaunais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Stiprais arī apgalvoja, ka neesot gaidāmas būtiskas pārmaiņas kancelejas sadarbībā ar masu medijiem. "Divritenis nav jāizdomā," uzsvēra Stiprais.

Pirmdien Zatlers plāno oficiāli pieņemt darbā savu kancelejas vadītāju un iepazīties ar kancelejas darbiniekiem. Pašlaik bez jau iepriekš nosauktajiem - Valsts prezidenta padomnieka drošības jautājumos Raimonda Rožkalna, Valsts prezidenta padomnieka ārlietu jautājumos Andra Pelša, Valsts prezidenta preses sekretāres Intas Lases - netiek atklāti citi Zatlera komandas cilvēki.

Pēc Stiprā vārdiem, komandas dalībnieki tiks izvēlēti pēc profesionalitātes, un darbs pie komandas turpmākās veidošanas sāksies jau šodien.

Pildegovičs novēlēja Stiprajam veiksmi, kā arī pauda pārliecību, "ka Rīgas pils lielais zīmogs ir drošās rokās". Savukārt Stiprais solīja, ka centīsies "godam turpināt Valsts prezidenta kancelejas iedibinātās tradīcijas". Pēc jaunā kancelejas vadītāja domām, būtiski ir, lai Zatleram būtu viss nepieciešamais nodrošinājums.

Arī Pildegovičs apstiprināja, ka Valsts prezidentam ir nepieciešama darboties spējīga komanda, lai tiktu saņemta visa darbam nepieciešamā informācija.

Stiprais sacīja, ka viņam darbā palīdzēšot ārpolitiskā pieredze un izpratne par valsts pārvaldi. Savukārt ar pārējām lietām viņam palīdzēšot pārējie prezidenta padomnieki. Stiprais arī iemēģināja savu jauno darba galdu, uz kura Pildegovičs viņam bija atstājis Satversmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!