Valsts prezidentam Valdim Zatleram nav bijusi iespēja ierasties Tbilisi, lai kopā ar citiem postpadomju valstu līderiem otrdien paustu atbalstu Gruzijai tās konfliktā ar Krieviju.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Eduards Stiprais "LNT ziņām" trešdien skaidroja, ka Zatleram nav privātās lidmašīnas, kuru iespējams izmantot ikvienā brīdī. Turklāt arī citu reisu nav bijis, skaidroja Stiprais.

Kancelejas vadītājs gan piebilda, ka Latviju Tbilisi pārstāvēja Ministru prezidents Ivars Godmanis. "Kā mēs zinām, Latvijā mums ir vienota ārpolitika," sacīja Stiprais.

Zatlers sazinoties gan ar Ministru prezidentu Ivaru Godmani (LPP/LC), kurš pašlaik atrodas Gruzijā, gan ārlietu ministru Māri Riekstiņu (TP), kurš pašlaik atrodas Eiropas Savienības ārlietu ministru sanāksmē, gan ar Latvijas pārstāvjiem NATO.

Zatlera pārstāve Inta Lase iepriekš pauda, ka prezidents notikumiem Gruzijā seko arī būdams Pekinā.

Kā ziņots, Godmanis kā vienīgais premjers kopā ar Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Ukrainas prezidentiem devies uz Gruziju. Godmanim līdzi devās arī Zatlera ārlietu padomnieks Andris Pelšs.

Kā iepriekš sacīja premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis, Godmanis šodien plāno atgriezties Latvijā, tomēr vēl nav zināms, cik ilgs laiks būs nepieciešams mājupceļam.

Tas esot atkarīgs no tā, vai premjers pēc ierašanās Kijevā turpinās ceļu kopā ar Polijas prezidentu, vai arī viens pats dosies uz Rīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!