Foto: DELFI

Aizvadītā mēneša laikā portāla "Delfi" atbalsta akcijā "Stiprini stipros", ko rīko sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv", savākti vairāk nekā 59 000 eiro. Aktīvā ziedojumu vākšana turpinās vēl visu šo nedēļu.

Jau izdevies savākt nepieciešamos līdzekļus "Stiprini stipros" vēstnešiem – piecām ģimenēm, kurās ir smagi slimi, ilgstoši aprūpējami bērni un kuru stāstus varēja lasīt decembrī portālā. Atbalsta projektā iespējams ziedot ne tikai tām, bet arī kopprojektam "Stiprini stipros", tā atbalstu sniedzot arī citām ģimenēm, kuras jau vērsušās vai vērsīsies ar līdzīgām problēmām. "Ziedot.lv" jau saņēmusi piecus jaunus pieteikumus no ģimenēm, kuras par ziedotāju naudu varēs atbalstīt.

Tiesa, palīdzība nepieciešama krietni lielākam ģimeņu skaitam, kopumā vairāk nekā 100 ģimenes vērsušās "Ziedot.lv" pēc palīdzības.

Šobrīd vairāk nekā 22 500 eiro ziedoti kopprojektam, savukārt vairāk nekā 36 500 tūkstoši eiro – pieciem "Stiprini stipros" vēstnešiem. Vairāk par akciju var lasīt un arī ziedot šeit.

Līdzīgi kā pērn arī stāstu varoņi ir ģimenes, kurās ir ilgstoši aprūpējami tuvinieki, taču šogad uzsvars ir tieši uz bērnu aprūpi. Turklāt tā ir ne tikai atbalsta akcija, bet arī "Delfi" rakstu un ""Viņa" skaidro" interviju sērija par valstī gadiem nerisinātām problēmām, ar kurām šīs ģimenes diendienā saskaras, un risinājumu meklēšana. Atbalsta projektā iespējams ziedot ne tikai piecu ģimeņu – stāstu varoņu atbalstam, bet arī kopprojektam "Stiprini stipros", tā atbalstu sniedzot arī citām ģimenēm, kuras jau vērsušās vai vērsīsies ar līdzīgām problēmām.

""Stiprini stipros" stāsti ir ļoti uzrunājuši sabiedrību," atzīst "Ziedot.lv" pārstāve Ilze Ošāne. Atbalsta akcijas laikā labdarības organizācija saņēmusi vairākus zvanus no līdzcilvēkiem, kuri bez ziedojumiem vēlējās arī vēl citādi iepriecināt stiprās ģimenes. Kāds atsaucīgs darba kolektīvs sagādāja 15 gadus vecā autisma skartā Kirila Zjabrikova ģimenei īstu Vecgada pārsteigumu.

"Ģimenei bija saplīsusi veļasmašīna, kā arī mājoklī valdīja liels mitrums. Ziedotāji iegādājās veļasmašīnu ar žāvētāju, sagādāja bērniem dāvanas un higiēnas preces," stāsta Ošāne un atgādina, ka Kirila mamma Jūlija ir īsta cīnītāja, kura nesamierinās ar ierēdņu atteikumiem, bet turpina argumentēt un cīnīties, lai ģimenes, kurās aug bērni ar invaliditāti, netiktu diskriminētas. "Ziedotāji un "Ziedot.lv" mūsu ģimenei ir ļoti palīdzējuši, bet arī pašvaldībai un ierēdņiem ir jāpalīdz ģimenēm, jāsniedz atbalsts, kas tām pienākas," tā norādīja Jūlija.

Atbalsta projektā "Stiprini stipros" jau izdevies savākt nepieciešamo naudu pieciem stāstu varoņu individuālajiem projektiem, turklāt pat vairāk nekā nepieciešams vienam gadam. Atlikušo naudu ģimenes varēs izlietot nākamajā gadā.

Pateicoties "Stiprini stipros" ziedotāju līdzekļiem, sešus gadus vecā Alisa Mihaiļenko varēs saņemt rehabilitāciju, kas ļaus bērnam atgūties no pārciestā vēža. 12 gadus vecajam Eliasam Vasilevskim, kuru pirms astoņiem gadiem notrieca automašīna un kuram ir nopietni kustību traucējumi, ģimene varēs sākt pielāgot dzimtas mājas Rēzeknes novadā Kaunatas pagastā, lai viņš var droši spert pirmos soļus. 15 gadus vecā Kirila Zjabrikova mamma Jūlija varēs gūt nelielu atelpu, jo dēlam varēs nodrošināt darbā ar smagi slimiem bērniem apmācītu aprūpētāju. Savukārt desmitgadīgajai Ancei Keitai Jēkabsonei, kurai ir iedzimti glikozilācijas traucējumi, tiks nodrošinātas speciālistu konsultācijas un nodarbības meitenes turpmākai attīstībai. Tāpat arī ziedotāju nauda būs liels atbalsts 17 gadus vecās Gundegas Rotbergas ģimenei, jo ar ļoti reto, smago slimību – lizencefāliju –, sirgstošajai meitai varēs nodrošināt medicīnisko pārtiku un aprūpētāju, savukārt viņas mammai – psihologa konsultācijas.

Pērnā gada nogalē, aizsākot pēdējo "Stiprini stipros" projektu, "Ziedot.lv" saņēma piecus jaunus palīdzības pieteikumus. "Divas ģimenes vērsās pēc atbalsta lūdzot palīdzēt bērniem izkļūt no mājokļiem – proti, nepieciešams pielāgot mājokli, izbūvējot kāpņu pacēlāju. Vēl diviem bērniem nepieciešama rehabilitācija un attīstošās nodarbības, savukārt vienai ģimenei – speciālais aprūpētājs," stāsta labdarības organizācijas pārstāve Ošāne. "Stiprinot šīs ģimenes, mēs ne tikai atbalstām tās cīņā par viņu bērnu nākotni – mēs iestājamies par iekļaujošu sabiedrību visiem un katram".

Atbalsta akcijā "Stiprini stipros" ziedošana joprojām turpinās.

Ja ziedo no portāla "Delfi," proti, nospiežot "ziedot" pogu zem rakstu varoņu stāstiem, tad ziedojums sniegs atbalstu konkrētajai ģimenei. Ja "ziedot" pogu nospiež virs raksta, tad ziedotājs nonāk "Ziedot.lv" mājas lapā. Ja ziedo portālā "Ziedot.lv," tad var sniegt atbalstu gan konkrētām varoņu ģimenēm, izvēloties individuālos projektus, gan arī kopprojektam "Stiprini stipros". Tad atbalstu labdarības organizācija sniegs arī citām ģimenēm, kuras jau vērsušās vai vērsīsies ar līdzīgām problēmām.

"Ziedot.lv" atgādina, ka labdarības organizācija neietur nekādas starpniecības maksas, visi ziedojumi 100% apmērā nonāk ģimeņu atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!