Foto: LETA
Korektāk būtu runāt nevis par algu paaugstināšanu vispār, bet par piemaksu sistēmas uzlabošanu un pielikt pie algas 100 latu policistam, kurš sevi ir pierādījis darbā, intervijā laikrakstam "Diena" sacījis pašreizējais iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V).

Štokenbergs uzskata, ka prātīgāk ir piešķirt piemaksas tiem, kas tās ir pelnījuši, nevis visiem pie algas pielikt 20-30 latus.

Komentējot Valsts policijas priekšnieka Arta Velša izteikumu, ka policistiem jau jūlijā varētu paaugstināt algas, ministrs intervija norādījis: "Gribētu precizēt: Velša kungam līdz 15. jūlijam jāiesniedz priekšlikumi par jēdzīgāku policistu darba samaksu, lai tie, kuri labi strādā, tiktu attiecīgi atalgoti. Šķiet, ka būtu arī pareizāk nevis pielikt 20-30 latu visiem, bet 100 latu tam, kurš tiešām pierādījis sevi."

Jautāts, kurš tad būs tas vērtētājs padarītajam, Štokenbergs laikrakstam uzsvēris, ka, viņaprāt, iecirkņu vadītāji tādas lietas var novērtēt vislabāk: "Korektāk būtu runāt nevis par algu paaugstināšanu vispār, bet par piemaksu sistēmas uzlabošanu."

Ministrs norāda, ka iekšlietu sistēmā ir apmēram 700 vakantu vietu un apmēram 300 vietu, kur cilvēki ir dekrēta atvaļinājumā vai "uz slimības lapas". "Ir runa par līdzekļu pārdali esošā algu fonda ietvaros," sacījis Štokenbergs.

Jau vēstīts, ka pirmdien intervijā raidījumam "900 sekundes" Vešs sacīja, kam izmantojot vakances, kas policijā rodas, aizejot ar zemo atalgojumu neapmierinātiem darbiniekiem, jau jūlijā, iespējams, tiks paaugstinātas algas dienestā palikušajiem kārtības sargiem.

Viņš atzina, ka uz tukšajām štata vietām gūtais ietaupījums nav liels – "tūkstoši latu", taču tas varētu ļaut celt dienestā palikušo policistu atalgojumu par aptuveni 20 – 30 latiem mēnesī. "Gada griezumā tas nav maz," uzskata Velšs.

Pēc traģēdijas Jēkabpilī šā gada sākumā, kur, mēģinot aizturēt četrus spēļu zāles aplaupītājus – esošos un bijušos policistus, gāja bojā viens kārtības sargs, bet divi guva ievainojumus, policijā tika izsludinātas plašas reformas, darbinieku pāratestācija un citi pasākumi, lai novērstu šādu gadījumu atkārtošanos nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!