Foto: LETA
Apvienībā "Vienotība" ietilpstošās partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) līderis, tieslietu ministrs un iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) draudus sūdzēt viņu tiesā par goda un cieņas aizskaršanu dēvē par pirmsvēlēšanu retoriku.

Kā norādīja Štokenberga preses sekretāre Inga Saleniece, ministrs ir pastāvējis un joprojām pastāv uz liberāli demokrātisku vērtību aizsardzību sabiedrībā. "Vairākos jautājumos viņa viedoklis ar "Visu Latvijai!" būtiski atšķiras, ko viņš nav slēpis," sacīja Saleniece.

Tādējādi VL-TB/LNNK valdes līdzpriekšsēdētāja Raivja Dzintara teikto, ka nacionālā apvienība nolēmusi vērsties pret Štokenbergu tiesā, apsūdzot viņu goda un cieņas aizskaršanā, pats Štokenbergs saista ar vēlēšanu tuvošanos jeb tā saukto "karsto laiku".

Kā ziņots, pēc Dzintara domām, pret VL-TB/LNNK patlaban ir sākta nomelnošanas kampaņa, un viņš saņēmis informāciju, ka galvenais tās organizators ir Štokenbergs. "Ir vairāki fakti, kas šo informāciju mūsu biedriem padara ļoti ticamu," sacīja Dzintars.

VL-TB/LNNK atgādina, ka Štokenbergs allaž izmantojis veto tiesības, lai nepieļautu sadarbību ar nacionālajiem spēkiem, gan pirms 10.Saeimas vēlēšanām, gan pēc vēlēšanām valdības veidošanas laikā. Tādā veidā "Vienotībai" tikušas atņemtas iespējas attīstīties kā nacionālai partijai, bet valdība stūrēta "Saskaņas centra" virzienā.

Nacionālās apvienības līderis informē, ka Štokenbergs vairākas reizes vērsies pie Dzintara privāti, viņa izpratnē, cenšoties sanaidot ar eskprezidenta Valda Zatlera veidoto politisko spēku. Piemēram, 8.jūlijā tieslietu ministrs, privāti sazinoties, aicinājis vērsties Datu valsts inspekcijā (DVI) par to, ka topošās Zatlera reformu partijas atbalstītāji izmanto "Visu Latvijai!" biedru vārdus tās popularizēšanai

"Kāpēc pēkšņi tāda ieinteresētība un mudinājums vērsties tieši DVI? Mēs šai lietai lielu vērību nepievērsām. Varbūt sakritība, bet dažas dienas vēlāk jau pieminētā DVI sākusi izmeklēšanu citā sakarā: par Zatlera partijas biedru anketu atbilstību likumam," norāda Dzintars.

Vairākiem nacionālās apvienības biedriem esot arī radušās bažas, ka ministra ietekme dažādās tiesības aizsardzības un spēka struktūrās varētu tikt izmantota priekšvēlēšanu cīņās.

Otro reizi Štokenbergs ar Dzintaru sazinājies 15.jūlijā, norādot ka Zatlera partijas pārstāvis Klāvs Olšteins iepriekšējā vakara TV3 ziņu raidījumā publiski pārmet "Visu Latvijai!" čečenu finansējuma saņemšanu. ''Noskatoties konkrēto ziņu sižetu, pārliecinājos, ka šāds pārmetums no Olšteina puses nav izskanējis, lai gan Štokenbergs vairākkārt uzsvēra, ka "tieši tā viņš (Olšteins) arī teicis" un "pats to ir dzirdējis". Kā to vērtēt? Savdabīga vēlme palīdzēt konkurentiem, kurus pats allaž centies atgrūst? Vai varbūt intrigas, sanaidošana un provokācijas?" jautā VL-TB/LNNK līderis.

Dzintars arī vērš uzmanību uz to, ka publiskā jezga ap nacionālās apvienības biedra Jāņa Iesalnieka izteikumiem apbrīnojami sinhroni notikusi ar Štokenberga publiskajiem paziņojumiem žurnālā "Sestdiena", ka "Visu Latvijai!" savulaik esot šaudījušies pie Arta Pabrika mājas. "Šī informācija neatbilst patiesībai, bet lieliski kalpoja kā starta šāviens nomelnošanai, kas sekoja nākamajās dienās pēc intervijas," uzsver politiķis.

Šodien Iesalnieks izplatījis paziņojumu, ka, rūpējoties par partijas labo vārdu, izlēmis nekandidēt ārkārtas Saeimas vēlēšanās un atkāpties no valdes locekļa amata līdz nākamajam kongresam. "Lai arī Jānis (kā viņš pats atzīst) ir neveikli formulējis domu sociālā tīklā "Twitter", uzskatu, ka šajā situācijā viņš ir kļuvis par mērķtiecīgas nomelnošanas upuri. Nacionālās apvienības biedru vārdā izsaku cieņu un pateicību Iesalniekam par pašaizliedzīgo soli, uzņemties atbildību situācijā, kurā pats kļuvis par cietēju," saka Dzintars.

"Iesalnieka izteikumu nelietīgā interpretācija, kas vēlāk atbalsojās vairāku politisko partiju (Saskaņas centrs, PCTVL) reklāmas aktivitātēs un tālākos uzbrukumos Nacionālai apvienībai, ir daļa no nomelnošanas kampaņas. Nomelnošanas kampaņu organizē ar mērķi nepieļaut nacionāli patriotiska spēka augstus rezultātus vēlēšanās un padarīt grūtāku tā iekļaušanos valdībā," uzsver politiķis.

"Esam pieraduši, ka dažādās formās par mūsu partijas biedriem un partiju var teikt visfantastiskākos apmelojumus un nepamatotas lamas. Lai cik bezjēdzīga būtu šī cīņa ar ietekmīgu un naudīgu spēku apmelojumu kampaņām, mēs vairs nevaram klusēt. Jau šobrīd ar juristiem gatavojam pieteikumu tiesā par goda un cieņas aizskaršanu. Esam gatavi cīnīties ar tiem, kam vienalga, kādā valodā runās Latvija un kuru vienīgais arguments ir viltība, sakari un brutāls naudas spēks," norāda Dzintars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!