Organizācijas "Sabiedrība citai politikai" līderis Aigars Štokenbergs uzskata, ka pensiju palielinājums vecajiem ļaudīm jānodrošina no ienākumiem, ko valsts budžets varētu gūt, apliekot ar papildus nodokļiem "bagātos" iedzīvotājus.
Štokenbergs intervijā "Latvijas Avīzei" norāda, ka jāievieš taisnīga nodokļu sistēma: "Ja paļausimies uz to, ka nodokļus maksās tikai strādājošie pensionāri, skolotāji un vienkāršie cilvēki, skaidrs, ka naudas nebūs. Jāapliek ar nodokļiem bagātie. Kad Latvija kļuva neatkarīga, bija ļoti svarīgi tikt vaļā no komunisma. Lai ieviestu tirgus ekonomiku, nācās veikt sāpīgas un nepopulāras reformas. Bet tie laiki ir pagājuši. Diemžēl tie paši cilvēki, kas toreiz vadīja valsti, to vada arī tagad un atbalsta vienīgi galēji labēju politiku."

Pēc Štokenberga domām, ir netaisnīgi strādājošo pensionāru algas aplikt ar ienākuma nodokli no pirmā lata. Savukārt tie, kas pelna no kapitāla pieauguma, no šīs peļņas nemaksā nevienu latu. Peļņas pieaugums jāapliek kaut vai ar 15%.

"SIA "Latvijas Mobilais telefons", SIA "Lattelecom", AS "Latvijas valsts meži", SIA "Latvenergo", AS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" - šie valsts uzņēmumi vien kopā gadā nopelna vairāk nekā 100 miljonus latu. Daļa peļņas jāveltī pensiju palielināšanai. Un kāds sociālajam budžetam ir guvums no 10% kapitāldaļu "Ventspils naftā"? Strīdi vienmēr ir tikai par to, kurš kapitāldaļas pārstāvēs padomē un par to saņems algu, nevis par pienesumu sociālajā budžetā. Bet nauda pelnītu naudu. Partijas un politiķi baidās aizskart savus sponsorus, savus maizes tēvus, kuri negrib maksāt lielākus nodokļus," sacīja Štokenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!