Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs pēdējo divu dienu laikā saņēmis "vairākus desmitus" piedāvājumu veidot jaunu politisko partiju, informēja Štokenbergs.
"Šajās dienās esmu saņēmis vairākus desmitus telefona zvanu un īsziņu no cilvēkiem, kuri izteikuši vēlēšanos veidot jaunu partiju, taču vispirms man ir jāatgriežas Latvijā, jāsatiekas ar šiem cilvēkiem un jāpārrunā turpmākās darbības modelis," sacīja Štokenbergs, kurš šobrīd atrodas Spānijā.

Atbildot uz jautājumu, vai jaunā partija varētu sākt darboties kā Saeimas frakcija jau šī sasaukuma laikā, Štokenbergs uzsvēra, ka viņa mērķis ir apvienot kompetentus un profesionālus cilvēkus, nevis par katru cenu pēc iespējas ātrāk apvienot ar savu partiju neapmierinātos.

Jaunā partija tiks veidota, pamatojoties uz vērtībām, kuras cilvēki pieprasa no politiķiem, sacīja Štokenbergs, piebilstot, ka šīs vērtības apzinātas un izpētītas, veidojot Latvijas ilgtermiņa attīstības stratēģiju.

19. oktobrī Štokenbergs tika izslēgts no Tautas partijas (TP) un drīzumā tiks pieprasīta viņa demisija.

Štokenbergs Latvijā atgriezīsies pirmdien, 22. oktobrī.

Ministrs iepriekš sacīja, ka negrasās aiziet no politikas un atjaunos savu Saeimas deputāta mandātu, taču nevienai no esošajām politiskajā partijām negatavojas pievienoties.

Lēmumu par Štokenberga izslēgšanu TP valde pieņēmusi teju vienbalsīgi, pret balsojis tikai Pabriks.

Pēc sēdes Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) žurnālistus informēja, ka Štokenbergs tiek izslēgts nevis par viedokļa paušanu, bet gan par atšķirīgu rīcību.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumus Kalvītis uzticējis finanšu ministram Oskaram Spurdziņam (TP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!