Foto: LETA

Piektdien, 2. augustā, Stradiņa slimnīca atjaunojusi darbu pilnā apjomā, kā arī atsākusi uzņemt plānveida pacientus, portālu “Delfi” informēja slimnīcas pārstāvji.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka trešdien, 31. jūlijā, saņemot informāciju par drošības riskiem Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā (PSKUS), iestādē tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, kā arī uzsākta pacientu evakuācija, apturētas plānveida operācijas, konsultācijas, izmeklējumi, pacientu uzņemšana un apmeklēšana.

Ārkārtas situācijas apstākļos, sākot no pulksten 14, no slimnīcas ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta starpniecību uz citām ārstniecības iestādēm nogādāja 29 pacientus: 22 transportēja uz Rīgas Austrumu Klīniskās universitātes slimnīcu, 2 uz Rīgas Dzemdību namu, bet vēl divi nogādāti Rīgas 2. slimnīcā, divi pacienti Jūrmalas slimnīcā un viens Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā.

Stradiņa slimnīcas pārstāvji informē, ka ceturtdien, 2. augustā, PSKUS atsāk darbu pilnā apjomā, atsākot uzņemot arī plānveida pacientus. Ierastā kārtībā tiek sniegta arī neatliekamā medicīniskā un ambulatorā palīdzība. Nepieciešamības gadījumā ikviens no apmēram 450 trešdien izrakstītajiem pacientiem var atgriezties Stradiņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!