Foto: LETA
Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā balstvakcīnas saņēmusi aptuveni puse darbinieku. Lai gan ir vērojams progress, esošo situāciju nevarētu īsti vērtēt kā apmierinošu, situāciju vērtēja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

Pēc viņa paustā, no vienas puses, iemesli ir tādi paši kā sabiedrībā kopumā, taču, no otras puses, sava loma esot arī vakcinācijas efektivitātei. Ja vakcinācijas sākumā ticis solīts, ka efektivitāte būs 95%, tad pašlaik jau tiek runāts, ka trešā balstvakcinācija aizsardzību nodrošina 50-60% apmērā, atzīmēja Muciņš.

"Tomēr tas vienalga ir daudz vairāk nekā nulle, jo tieši tāda pašlaik ir aizsardzība pret omikronu personām, kurām primārā vakcinācija tika veikta pirms gada. Tādēļ mēs turpināsim savus kolēģus pārliecināt par balstvakcinācijas nepieciešamību. Vienlaikus jāuzsver, ka slimnīcā revakcinācijas īpatsvars ir daudz augstāks nekā sabiedrībā kopumā," skaidroja slimnīcas vadītājs.

Vaicāts par darbiniekiem, kuri izvēlējās nevakcinēties, Muciņš norāda, ka tādu nav daudz - kopumā ir bijuši daži desmiti. Tas esot mazāk nekā 1% no slimnīcas kolektīva, un šajā saistībā slimnīcas vadītājs izsaka pateicību visiem kolēģiem, jo Stradiņa slimnīca pārstāvot Rietumu medicīnas vērtības un šīs vērtības, viņaprāt, ir jānes tālāk arī visiem slimnīcas darbiniekiem. Šī šķiršanās no dažiem darbiniekiem ir tikai saliedējusi pārējo kolektīvu kopīgam darbam, uzskata Muciņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!