Foto: DELFI

VSIA "Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca" brīvprātīgo darbu ar Covid-19 pacientiem šodien sāks 30 cilvēki, pavēstīja Latvijas Samariešu apvienības komunikācijas speciāliste Zane Aperāne.

Pārsvarā brīvprātīgajam darba slimnīcā pieteikušies cilvēki no Rīgas, bet ir arī atsevišķas personas no Rēzeknes un Liepājas. Visi brīvprātīgie ir ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātus.

Pašlaik sadarbības līgums starp apvienību un slimnīcu ir noslēgts tikai Rīgā, bet, vadoties pēc situācijas, tādi līgumi var būt noslēgti arī citās pilsētās.

Aperāne informēja, ka pašlaik apvienība īsteno darbinieku apmācīšanu par vakcinēšanās būtību, pieejamām vakcīnām, izplatītākajiem mītiem, jo ar iegūtajām zināšanām brīvprātīgie dodas pie klientiem, senioriem, lai mudinātu un pārliecinātu viņus vakcinēties pret Covid-19.

Jau vēstīts, ka novembra sākumā Stradiņa slimnīca ir noslēgusi līgumu par brīvprātīgā darba veicēju iesaistīšanu slimnīcas darbā Covid-19 pacientu aprūpē.

Brīvprātīgie sniegs psihoemocionālo un praktisko palīdzību Covid-19 pacientiem, kas ārstējas slimnīcā, kā arī veiks citas atbalsta darbības slimnīcas ārstniecības un aprūpes procesa nodrošinājumam.

Plānots, ka brīvprātīgos iesaistīs tādos darbos kā slimnieku pagriešana uz sāniem, viņu ēdināšana, gultu pārklāšana, palīdzēšana pārvietoties.

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca ir otrā lielākā Covid-19 pacientu stacionēšanas slimnīca Rīgā.

Augot saslimstības rādītajiem Latvijā un pieaugot arī to pacientu skaitam, kuriem nepieciešama slimnīcas un tās iespēju nodrošinātā palīdzība, slimnīca veiksmīgi organizējusi pacientu uzņemšanu, atverot nodaļas dažādos slimnīcas teritorijas korpusos, fokusu liekot uz jauno infrastruktūru, savlaikus sagatavojot arī papildus Covid-19 pacientiem paredzētu nodaļu slimnīcas jaunbūves 1.stāvā.

Brīvprātīgajiem tiks nodrošināti visi nepieciešamie individuālie aizsardzības līdzekļi, lai nodrošinātu pilnīgu viņu aizsardzību pret Covid-19.

Biedrība "Latvijas Samariešu apvienība"ir brīvprātīga, neatkarīga, kompetenta, inovatīva, dinamiska un uz praktisku rīcību orientēta sabiedriskā labuma organizācija.

Latvijā Samariešu apvienība ir viena no lielākajām nevalstiskajām organizācijām. Tajā darbojas ap 900 darbinieku un 500 brīvprātīgo. Samariešu apvienība ir sertificēta kā daudzu sociālo pakalpojumu sniedzēja, ārstniecības un izglītības iestāde. Biedrība piedāvā daudzus sociālus, medicīniskus un apmācības pakalpojumus, kas klientiem ir pieejami gan ar pašvaldību vai darba devēju līdzdalību, gan individuāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!