Foto: LETA
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lielu daļu no vecajos korpusos atbrīvotajām telpām nodos medicīnas zinātnes attīstības vajadzībām, kā arī jauno ārstu un māsu izglītošanai, pavēstīja slimnīcas galvenā ārsta vietniece administratīvajos jautājumos Egija Lapiņa.

Viņa norādīja, ka veco korpusu telpas ir senas un šauras, tādēļ tiek arī rūpīgi veidots plāns atbrīvoto telpu resursu efektīvai izmantošanai, lai uzlabotu uzturēšanās apstākļus pacientiem un nodrošinātu slimnīcā ārstēšanu, kas atbilst mūsdienu prasībām. Pēc Lapiņas paustā, praktiski tas nozīmējot, piemēram, plašākas pacientu palātas, atbilstošu sanitāro telpu daudzumu un tehniskās telpas, kā arī citus būtiskus uzlabojumus.

Vienlaikus esot arī neliela daļa telpu, kas pagaidām netiks izmantotas līdz brīdim, kad izdosies piesaistīt finansējumu.

Jau ziņots, ka pakāpeniski uz jauno PSKUS korpusu pārceļas dažādas slimnīcas nodaļas, tostarp augusta vidū uz jaunajām telpām pārcēlās endokrinoloģijas un reimatoloģijas nodaļas.

Jaunajā korpusā patlaban darbojas poliklīnika, pacientu plānveida uzņemšana, apvienotā laboratorija, laboratorisko analīžu nodošanas kabinets, nefroloģijas nodaļa, kā arī endokrinoloģijas, reimatoloģijas nodaļas. Drīzumā uz jauno korpusu pārcelsies arī uroloģijas, otorinolaringoloģijas, gastroenteroloģijas nodaļas, informēja slimnīcā.

Slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle iepriekš skaidroja, ka darbs jaunajās telpās tiek uzsākts pakāpeniski, saņemot un uzstādot visas nepieciešamās iekārtas. Pēc to uzstādīšanas atvērsies arī endoskopiju nodaļa, kā arī diagnostiskā radioloģija un internās medicīnas dienas stacionārs.

Jaunā korpusa pirmās kārtas kopējais finansējums ir 87 435 723 eiro, no kura 24 076 323 eiro ir piesaistītie līdzekļi no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.

Korpusa pirmajā kārtā tika uzbūvēti trīs korpusi – pirmais, otrais un sestais. Turpinoties būvniecībai tiks uzcelts arī trešais, ceturtais, piektais, septītais un astotais korpuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!