Foto: DELFI

Stradiņa slimnīca drīzumā gatavojas atgriezties pie ierastā darba ritma ierastajās telpās - sestdien krietni uz priekšu virzījušies sakārtošanas darbi neatliekamās medicīnas centrā, kas cieta ugunsgrēkā, un vai nu svētdien vai pirmdien tas atkal varētu uzņemt pacientus.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā Stradiņa slimnīcas 32.korpusa pagrabstāvā, kur glabājas skābekļa baloni, notika eksplozija, kā rezultātā izcēlās ugunsgrēks. Tajā cieta divi slimnīcas darbinieki un tika evakuēti 170 pacienti.

Sestdien slimīca daļēji atsāka neatliekamās pazlīdzības pacientu uzņemšanu, pilnā apjomā tika uzņemta kardioloģijas pacientu plūsma, un līdz pulksten 15.30 tika uzņemti 63 pacienti, kas ir nedaudz vairāk nekā slimnīca plānojusi. "Bet iespējas arī atļauj vairāk, un attiecīgi uzņēmām vairāk," skaidroja slimnīcas sabiedrisko attiecību pārstāve Lāsma Sīle.

Pēc ugunsnelaimes piektdien kopumā 19 pacienti no Stradiņa slimnīcas tika pārvesti un Rīgas Austrumu slimnīcu, Rīgas 2.slimnīcu un Bērnu slimnīcu, un šie pacienti ārstēšanos pabeigs šajās medicīnas iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!