Foto: DELFI
Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā iepriekšējos gados izveidojušies miljoniem latu lieli parādi, kas neļauj uzņēmumam pilnvērtīgi funkcionēt, atzina slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Stibe, paužot slimnīcas valdes viedokli.

Šī iemesla dēļ Veselības ministrija (VM) lūgusi šā gada budžeta grozījumos piešķirt 10 miljonus latu slimnīcas finanšu situācijas stabilizācijai.

Stradiņa slimnīcā kopš šā gada maija ir pilnībā nomainīta valde, to vada juriste un ekonomiste Rūta Valtere un valdes locekļi – ministres padomnieks, internists un kardiologs Guntis Bahs un Stradiņa slimnīcas ārste Eva Strīķe. Ar iepriekšējiem valdes locekļiem - Modri Dzenīti un Raimondu Brici VM līgumus nepagarināja, pamatojot to tieši ar finanšu darbības pārkāpumiem un lielajiem parādiem. Par viņu darbību ministrija pat vērsās tiesībsargājošajās iestādēs.

"Šobrīd Stradiņa slimnīcas valde kopā ar Veselības ministrijas vadību strādā, lai risinātu slimnīcas finanšu situāciju. Pēc Veselības ministrijas pieprasījuma Stradiņa slimnīcas valde jau iesniegusi informatīvo ziņojumu un slimnīcas stratēģiju 2012.-2018.gadam, kā arī šobrīd izstrādā un tuvākajā laikā iesniegs slimnīcas biznesa plānu 2012.-2018.gadam," pastāstīja Stibe.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis otrdien pēc valdības sēdes paziņoja, ka valdība šogad atsevišķi plāno skatīt jautājumu par 10 miljonu latu piešķiršanu Paula Stradiņa Klīniskajai universitātes slimnīcai saistībā ar tās finansiālo situāciju.

Veselības ministrijai uzdots līdz 3.augustam sagatavot informatīvo ziņojumu par situāciju Stradiņa slimnīcā un pamatot savu līdzekļu pieprasījumu.

Stradiņa slimnīcas jaunā valde jūnijā paziņoja par plāniem slimnīcas zaudējumus jau šogad samazināt par pieciem miljoniem latu jeb teju trīs reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!