Foto: LETA

Ugunsgrēks Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcai nodarījis 18 205 latu zaudējumus un tos slimnīca sedza no saviem saimnieciskajiem līdzekļiem, portālu "Delfi" informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Bojājumi galvenokārt nodarīti telpām, medicīniskajām iekārtām un informācijas tehnoloģiju sistēmām. Slimnīca visus zaudējumus ir segusi no saviem saimnieciskajiem līdzekļiem, un, kā jau ziņots iepriekš, vienas dienas laikā spēja atjaunot slimnīcas darbību pilnā apjomā, norāda Sīle.

Lai noskaidrotu ugunsgrēka iemeslus, izanalizētu situāciju, pārbaudītu visu saistīto dokumentāciju, apzinātu zaudējumu apjomu, kā arī iesaistīto atbildīgo darbinieku atbildības apmēru, tūlīt pēc negadījuma slimnīcā tika izveidota iekšējā izmeklēšanas komisija. Šonedēļ tā iesniedza vadībai starpziņojumu, un komisija turpinās darbu, lai veiktu atsevišķu jautājumu padziļinātu izvērtējumu. Vienlaikus izmeklēšanu un ekspertīzes veic valsts iestāžu atbildīgās institūcijas, un tikai pēc to atzinumu saņemšanas būs iespējams sniegt precīzu informāciju par ugunsgrēka izcelšanās iemesliem.

Slimnīca izdarījusi vairākus preventīvus pasākumus darba drošības un ugunsdrošības pastiprināšanai: skābekļa balonu glabāšanai ir izveidota speciāla novietne, kas atrodas lokāli ārpus slimnīcas ēkām, un tai ir nodrošināta videonovērošana un apsardze. Slimnīcā veiktas ārpuskārtas darbinieku instruktāžas par medicīnisko gāzu drošu ekspluatāciju un ugunsdrošību, kā arī virkne citu pasākumu.

Jau vēstīts, ka 2. augustā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā izcēlās ugunsgrēks. Liesmas postīja 32.korpusu. Ugunsgrēkā cieta divi, bet tika evakuēti 17 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!