Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Ķirurģijas klīnika dāvinājumā ieguvusi modernu Gamma detekcijas sistēmas iekārtu, kurai ir ļoti nozīmīga loma mūsdienīgā krūts vēža ķirurģiskā ārstēšanā, pastāstīja sabiedrisko attiecību kompānijā “Hill & Knowlton”.
Dāvinājums iegūts no ilggadējās slimnīcas mecenātes, patoloģes Ainas Galējas, kura atbalsta arī Latvijas mediķu tālākizglītošanos ārzemēs.

Jau kopš deviņdesmito gadu sākuma, kad Latvija atguva savu valstisko neatkarību, ASV dzīvojošā Galēja ir palīdzējusi ne tikai Latvijas ārstiem, bet arī citu specialitāšu studentiem apgūt zināšanas un papildināt tās ārpus Latvijas citās Eiropas valstīs un arī ASV.

Kopš 1991.gada ar Viskonsinas universitātes Oklērā (Eau Clair), ASV, mācībspēka profesora Paula Lazdas gādību, kurš piedalās arī atlases procesā, dažādu fakultāšu studentiem no Latvijas ik gadu tiek dota iespēja studēt ASV. Līdz šim to ir ieguvuši 34 studenti, kuri izturējuši ārkārtīgi lielu konkursu. Saskaņā ar Galējas lēmumu šī studiju programma tiks finansēta vismaz līdz 2007.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!