Foto: DELFI
Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcai maksātnespējas draudu nav, tās valde pāris gadu laikā apņēmusies panākt bezdeficīta budžetu, pirmdienas rītā intervijā "Latvijas Radio" sacīja Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere.

Lai arī slimnīcas parādi ir mērāmi vairākos miljonos latu, viņa uzsvēra, ka maksātnespējas draudu slimnīcai nav, tāpat netiekot izskatīta iespēja paaugstināt pakalpojumu cenas. Papildus līdzekļi nepieciešami, lai palielinātu slimnīcas pamatkapitālu, ieviestu jaunas tehnoloģijas un attīstītu jaunus pakalpojumus, pastāstīja Valtere.

Tāpat nauda nepieciešama, lai varētu laicīgi norēķināties par slimnīcas uzkrātajām saistībām un nākotnē netiktu zaudētas iespējas iegādāties preces un pakalpojumus ar atlaidēm, sarunā "Latvijas Radio" piebilda Stradiņa slimnīcas vadītāja.

Apjomīgie parādi slimnīcā veidojušies jau kopš 2007. vai 2008.gada. Jaunā ārstniecības iestādes valde, kas amatā stājusies pirms trīs mēnešiem, pārņēmusi slimnīcu "ļoti kritiskā situācijā ar ierobežotu maksātspēju", intervijā pastāstīja Valtere, taču pauda pārliecību, ka izdosies situāciju mainīt un divu gadu laikā pāriet uz bezdeficīta budžetu.

Uz "Latvijas Radio" jautājumu, kam būtu jāatbild par lielo iztrūkumu slimnīcā, Valtere sacīja, ka tas ir tiesībsargājošo institūciju, ne jaunās valdes jautājums.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrija lūgusi valdību piešķirt Stradiņa slimnīcai valsts budžeta grozījumos papildu desmit miljonus latu

Stradiņa slimnīcā šopavasar ir pilnībā nomainīta valde. Ārstniecības iestādi vada juriste un ekonomiste Rūta Valtere un valdes locekļi – ministres padomnieks, internists un kardiologs Guntis Bahs un Stradiņa slimnīcas ārste Eva Strīķe. Ar iepriekšējiem valdes locekļiem – Modri Dzenīti un Raimondu Brici – VM līgumus nepagarināja, pamatojot to tieši ar finanšu darbības pārkāpumiem un lielajiem parādiem.

Ziņots arī, ka Valsts policijā maija beigās sākts kriminālprocess par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas bijušās valdes darbību, par kuras rīcību ar finanšu līdzekļiem iepriekš šaubas paudusi Veselības ministrija (VM).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!