Foto: LETA

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) B korpusa attīstībā plānots ieguldīt 151 miljonu eiro, izriet no Veselības ministrijas (VM) sagatavotā informatīvā ziņojuma valdībai.

Otrdien, 7. septembrī, valdība uzklausīs VM sagatavoto ziņojumu par PSKUS jaunā B korpusa attīstību. Slimnīcas Jaunās būvniecības daļas vadītājs Gundars Vārna iepriekš aģentūrai LETA atzinis, ka jaunajā korpusā paredzēts ierīkot kardioloģiju, kardioķirurģiju, torakālo ķirurģiju, asinsvadu ķirurģiju un kardio uzņemšanu.

Lai arī VM informatīvais ziņojums nav publiski pieejams, tomēr no publiski pieejamā ministrijas sagatavotā rīkojuma projekta izriet, ka projekta plānotās izmaksas ir 151 miljons eiro. Finansējumu paredzēts piesaistīt no Eiropas Savienības (ES) fondu 2021.-2027. gada plānošanas periodā pieejamajiem līdzekļiem.

Jau ziņots, ka pērn jūlijā būvuzņēmums SIA “Velve” uzvarēja iepirkumā par PSKUS A korpusa otrās kārtas būvniecību, kopējai līgumcenai sasniedzot 88 364 300 eiro.

PSKUS informācija liecina, ka pārcelšanos uz A korpusa otrās kārtas telpām plānots veikt 2023. gadā. A korpusa 2. kārtas ēkā atradīsies Neatliekamās medicīnas centrs, operāciju zāles, ķirurģijas un neiroķirurģijas profili, neiroloģijas nodaļa un insulta vienība, sejas un žokļu ķirurģija, kā arī intensīvā terapija un Sievietes un bērna klīnika kopā ar dzemdību bloku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!