Foto: F64

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) pavasarī ieceltā padome trešdienas, 16. septembra, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē sniedza atskaiti par līdz šim paveikto un turpmākajiem plāniem slimnīcas stratēģiskajai attīstībai – padome plāno līdz gada beigām izstrādāt stratēģiju tuvākajiem pieciem gadiem, atklāja padomes priekšsēdētājs Reinis Ceplis.

Ceplis norādīja, ka esošā stratēģija neatbilst tagadnes un nākotnes vajadzībām, jo ir jārēķinās arī ar Covid-19 saslimšanu un visām no tās izrietošajām problēmām.

Septembra sākumā notika Stradiņa slimnīcas padomes un valdes sarunas, kuru laikā padome uzklausīja valdi, un formāli jau ir sākts jaunās stratēģijas veidošanas process.

Ceplis atklāja, ka mērķis ir līdz šā gada beigām iekšēji izveidot un apstiprināt jaunu vidēja termiņa stratēģiju 2021.-2025. gadam.

Padomes priekšsēdētājs iezīmēja vēl vairākus problēmjautājumus, pie kuriem arī tiek strādāts vai darbs vēl tiks sākts. Viņš norādīja, ka slimnīca strādā pie klientu apmierinātības sistēmas izveides un ieviešanas. Tāpat viņš akcentēja infrastruktūras attīstības nozīmi.

Komisijas sēdes laikā aktīvas diskusijas raisījās par slimnīcas spēju nodrošināt aprūpi akūtiem pacientiem, kā arī finanšu jautājumiem, tostarp, medmāsu atalgojumu.

Komisijas deputāte Anda Čakša aktīvi uzdeva jautājumus, lai noskaidrotu atbildes par konkrētiem aspektiem saistībā ar plānveida un akūtiem pacientiem, tāpat tika runāts arī par slimnīcas kapacitāti un lielo noslodzi.

"Patiesībā tā problēma, kapacitātes trūkums, ir permanenta problēma," atklāja slimnīcas valdes locekle Ilze Kreicberga. To viņa skaidroja ar brīžiem, kad ir lielāks pacientu pieplūdums, jo tad šī problēma izpaužas visspēcīgāk.

Ceplis norādīja, ka slimnīca ir ļoti noslogota un liela daļa tās kapacitātes tiek izmantota plānveida pacientu apkalpošanai.

Ceplis komisijas dalībniekus arī informēja, ka slimnīcā ir sākts iekšējais audits un tiek strādāts pie efektīvas līdzekļu izmantošanas slimnīcas iepirkumos.

Sēdē piedalījās arī vēl viens Stradiņa slimnīcas padomes loceklis, Kauņas klīnikas ģenerāldirektors Renaldas Jurkevičius. Viņš esošo slimnīcas infrastruktūru aprakstīja kā neatbilstošu esošajai situācijai, uzsverot, ka ir nepieciešamas investīcijas situācijas uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!