Foto: LETA
Lai atslogotu neatliekamās medicīnas ārstu darbu un uzlabotu komunikāciju ar pacientiem un viņu tuviniekiem, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas centrā darbu sācis ambulatorās aprūpes ārsts un klientu apkalpošanas speciālists, pastāstīja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Ieva Stibe.

Stradiņa slimnīcas uzņemšanas nodaļā jaunie speciālisti sākuši strādāt pēc tam, kad maija beigās slimnīcas uzņemšanas nodaļa nonāca diskusiju krustugunīs pēc gadījuma, kad slimnīcas teritorijā tika atrasts vairāk nekā mēnesi nogulējis pacienta līķis. Pēc šā gadījuma medijos parādījās daudz informācijas par Stradiņa slimnīcas uzņemšanas nodaļas darbu, tai esot pārslogotai.

Stibe informēja, ka turpmāk katru dienu no plkst.12 līdz 24 slimnīcas uzņemšanas nodaļā pieņems primārās aprūpes ārsts, kas sniegs konsultācijas pacientiem ar ambulatorām sūdzībām, tādējādi atslogojot neatliekamās medicīnas ārstu darbu.

Savukārt pacienti ar dzīvību apdraudošu stāvokli, stiprām sāpēm, plašām asiņojošām brūcēm, kustību traucējumiem nekavējoties nonāks neatliekamās medicīnas ārstu rokās.

Stibe arī informēja, ka Stradiņa slimnīcā izremontēts un aprīkots kabinets, lai nodrošinātu ērtu ambulatoro pacientu pieņemšanu, kur pacienti tiks pieņemti rindas kārtībā.

Savukārt, lai uzlabotu komunikāciju ar pacientiem un viņu tuviniekiem, darbu sāk klientu apkalpošanas speciālists. Darbinieka galvenais uzdevums būs sniegt atbalstu un atbildes uz pacientu un tuvinieku jautājumiem par neatliekamās medicīnas sniegšanas kārtību, iespējamo gaidīšanas laiku līdz izmeklējumu rezultātiem, risināt sociālos jautājumus, informēt par veselības aprūpes iespējām pacienta dzīvesvietā, kā arī pārliecināties par pacientu drošu transportēšanu uz mājām pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas.

Katram pacientam, kas dosies prom no Neatliekamā medicīnas centra, tiks uzdoti kontroljautājumi, lai pārliecinātos, ka pacients sapratis ārsta norādījumus un par turpmāko ārstēšanos sazināsies ar savu ģimenes ārstu, kā arī zina, kā nokļūt mājās.

Veselības ministre Ingrīda Circene ("Vienotība") iepriekš norādīja, ka 60% no visiem Stradiņa slimnīcas uzņemšanas nodaļā ievestajiem pacientiem ir nepieciešama tikai ambulatora palīdzība un viņus nav vajadzības stacionēt, tādēļ Neatliekamās medicīniskās palīdzības centrā papildus jāpiesaista ambulatorās aprūpes ārsts, kā arī sociālais darbinieks un servisa darbinieks, kura uzdevums būs uzlabot pacientu informēšanu.

Šim mērķim slimnīcai no Veselības ministrijas budžeta arī piesolīti 70 līdz 100 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!