Foto: LETA

Konkurss uz valsts SIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" valdes locekļu amatu plānots izsludināt līdz šīs nedēļas beigām, otrdien žurnālistiem norādīja Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Solvita Zvidriņa.

Pēc viņas teiktā, no šā gada 1.marta bija jādarbojas jaunai kārtībai, koordinācijas institūcijai rīkojot valsts kapitālsabiedrību valdes locekļu atlasi, taču, tā kā valdība par to vēl nav lēmusi, tad VM izsludinās konkursu par to, ka ir iespējams nominēt pārstāvjus uz Stradiņa slimnīcas valdes locekļa amatu.

"Plānots, ka mēs to izdarīsim līdz nedēļas beigām," skaidroja Zvidriņa.

Pašlaik Stradiņa slimnīcas valde darbojas divu cilvēku sastāvā - tajā ir Anda Čakša un Normunds Štāls. Lai arī izskanējusi informācija, ka varētu tikt nomainīta arī pārējā Stradiņa slimnīcas valde, Zvidriņai par to neesot informācijas.

Arī veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) portālam "Delfi" sacīja, ka par pārējo valdes locekļu pašlaik netiek spriests. "Slimnīcas valdei jābūt rīcībspējīgai," viņš uzsvēra.

Zvidriņa kā svarīgākos uzdevumus Stradiņa slimnīcas valdei minēja finanšu pārskatu un plūsmas sakārtošanu, kā arī administratīvā personāla skaita samazināšanu. "Štats ir uzpūsts," viņa teica, piebilstot, ka arī audits apliecinājis, ka ir virkne personu, kas nezina, ar ko nodarboties.

Vērtējot bijušā valdes priekšsēdētāja Dina Šmita atbildību, Zvidriņa norādīja, ka revidents jau 2013.gada Stradiņa slimnīcas pārskatā norādīja uz problēmām, taču gada laikā īpaša progresa nav bijis. "Progresa nav, salīdzinot ar 2013.gadu," viņa teica.

Tad, kad VM būs detalizētāka informācija, tiks izvērtēta iespēja vērsties tiesībsargājošās iestādēs. Pašlaik tikai tiek veikts audits, ir pirmie fakti, uzsvēra Zvidriņa.

Jau vēstīts, ka Stradiņa slimnīcas ārkārtas dalībnieku sapulcē pirmdien akceptēts līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Šmita priekšlikums atbrīvot viņu no ieņemamā amata. Iepriekš Zvidriņa sasauca slimnīcas ārkārtas dalībnieku sapulci, lai lemtu par Šmita atbrīvošanu no amata dažādo neskaidrību ar slimnīcas finanšu plūsmu dēļ, kā arī saistībā ar jaunā korpusa būvniecības problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!