Foto: LETA

Iedzīvotāju vispārējais noskaņojums sācis strauji uzlaboties, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Banka sabiedrisko attiecību vadītāja Teika Lapsa informē, ka visatzinīgāk iedzīvotāji novērtējuši gan nākotnes izredzes, gan ekonomiskā stāvokļa izmaiņas un tā attīstības prognozes, gan arī pašreizējo ģimenes materiālo situāciju.

Iedzīvotāju vērtējums uzlabojies lielākajā indeksu daļā, izņemot valdības darba un kopējās situācijas attīstības vērtējumu, attiecīgajiem indeksiem samazinoties par trīs un diviem punktiem. Tajā pašā laikā nākotnes izredžu indekss šomēnes pakāpies no -1 līdz +4 punktiem. Turklāt optimisma pieaugums vērojams ekonomiskā stāvokļa izmaiņu un tā attīstības prognožu vērtējumā, indeksiem palielinoties par pieciem un sešiem punktiem. Arī ģimenes materiālais stāvoklis šoreiz vērtēts nedaudz augstāk - par 2% palielinājies aptaujāto skaits, kuri savas ģimenes finansiālo situāciju vērtē kā labu.

Visus jaunākā pētījuma datus DNB publiskos ceturtdien, 28.augustā.

"DNB Latvijas barometrs" ir atzīts ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!