Foto: stock.xchng

Pēdējās dienās strauji pieaudzis iesniegto "nulles" deklarāciju skaits un Valsts ieņēmumu dienests (VID) līdz šīs darba dienas noslēgumam saņēmis 82 546 fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarācijas, aģentūra LETA uzzināja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

VID iepriekš norādīja, ka sākumdeklarēšana skars plašu iedzīvotāju loku, piemēram, cilvēkus, kuru uzkrājumi un parādi ir lielāki par 10 000 latu, tādejādi VID Nodokļu pārvaldes direktora vietniece Dace Pelēkā lēsa, ka provizoriskais cilvēku skaits, kurus varētu skart sākumdeklarēšanās, ir ap 70 000. Viņa gan vēl pirms deklarāciju iesniegšanas sākšanas atzina, ka valstij nav zināms, cik daudz cilvēku ir ar kredītsaistībām, kuras arī būs jādeklarē, tāpēc kredītņēmēji šajā apjomā nav ierēķināti.

Tuvojoties mantiskā stāvokļa deklarāciju iesniegšanas termiņa beigām - 1.jūnijam -, ik dienu tiek sasniegti jauni iesniegto deklarāciju skaita rekordi, norāda VID.

VID aicina tos iedzīvotājus, kuriem jāiesniedz mantiskā stāvokļa deklarācija, vēl šodien un rīt, 1.jūnijā, iesniegt mantiskā stāvokļa deklarācijas ne tikai personīgi VID klientu apkalpošanas centros, bet arī, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu, sūtot pa pastu vai ar drošu elektronisko parakstu parakstītu deklarāciju uz e-pasta adresi "VID.sakumdeklaracija@vid.gov.lv".

Sūtot mantiskā stāvokļa deklarācijas pa pastu, galvenais nosacījums, lai pasta zīmogs būtu 1.jūnijs.

Atgādinām, ka 2011.gada 15.decembrī stājās spēkā Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums, kas paredz, ka mantiskā stāvokļa deklarācija noteiktām iedzīvotāju kategorijām jāiesniedz VID no 1.marta līdz 1.jūnijam. Tajā jānorāda ziņas par personas mantisko stāvokli 2011.gada 31.decembra plkst.24.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!