Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) otrdien valdības sēdes sākumā aicināja ministrus saņemties un "nedot pamatu runām par vienu vai otru ministru tādā vai citā griezumā".

Straujumas uzruna saistīta ar pēdējā laika notikumiem, kur vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) izraisīja satiksmes negadījumu Vecrīgā, savukārt veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) tika pārmests interešu konflikts.

Premjere norādīja, ka pēdējā laikā saņem jautājumus no preses saistībā ar šo ministru rīcību. "Ministri, es saprotu, ka mēs visi esam pārguruši, bet vienmēr jāatceras, ka uz mums skatās vairāk nekā uz citiem cilvēkiem," teica Straujuma.

Pēc viņas teiktā, Straujuma izrunājusies ar Gerhardu, savukārt Belēvičs iespējamo interešu konfliktu novērsis.

"Ļoti negribētos atkal dot pamatu runām par vienu vai otru ministru tādā vai citā griezumā... Es ticu, ka mēs pārvarēsim šo nogurumu un viss būs kārtībā," sacīja premjere, paužot pateicību ministriem par grūto darbu.

Jau vēstīts, ka 7. jūnijā Gerhards Vecrīgā, izbraucot no savas dzīvesvietas, traumēja kādu sievieti, kas piedalījusies brīvdabas dievkalpojumā. Pēc aculiecinieku teiktā ministrs izturējies neiecietīgi, bet ar sava padomnieka starpniecību Gerhards norādīja, ka cilvēku grupa viņam aizšķērsojusi ceļu, un viņam nācies izkāpt no auto un iesaistīties vārdu apmaiņā. Mēģinot apbraukt cilvēku grupu, kādai sievietei saspiesti kāju pirksti.

Vēlāk gan ministrs gan dievkalpojuma dalībniekiem, gan cietušajai atvainojās.

Tomēr politiķa nedienas nebija galā – klajā nāca informācija, ka negadījuma brīdī Gerhards bijis 0,41 promiles reibumā, kas gan nepārsniedz likumā pieļauto līmeni – 0,5 promiles. Tāpat neizpratni izraisījis arī fakts, ka amatpersona svētdienā braukusi ar dienesta auto. Viņš gan apgalvo, ka negadījuma brīdī devies uz darba tikšanos ar savas ministrijas pārstāvjiem.

Savukārt Belēvičs, reaģējot uz Straujumas bažām, ka viņš nonācis interešu konfliktā saistībā ar to, ka viņš Farmācijas jomas konsultatīvajā padomē apstiprinājis savu dēlu Artūru Belēviču, viņu no padomes izslēdza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!