Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) aicinās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku izvērtēt, vai, nemainot KNAB personālsastāvu, ir iespējams rast situācijas risinājumu.

Straujuma žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja, ka piektdien viņa tikās ar Streļčenoku, bet šodien - ar KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi. Valdības vadītāja plāno vēlreiz tikties ar Streļčenoku, lai pārrunātu, kādi ir iespējami risinājumi "KNAB iekšienē, nemainot personālsastāvu".

Straujuma arī sacīja, ka "problēmas ir samilzušas konkrēto amatpersonu starpā", tomēr to veicināja arī atsevišķas likumdošanas normas. Proti, pašlaik ir noteikts, ka operatīvās darbības daļa var nesniegt obligātas atskaites, un šīs normas ir jālabo. Pašlaik tiek gatavotas izmaiņas regulējumā, lai varētu novērst pretrunas starp Strīķi un Streļčenoku, piemēram, šajos jautājumos par atskaišu nesniegšanu.

Pēc Straujumas teiktā, Strīķe ir gatava izpildīt Streļčenoka objektīvās prasības, tāpēc ar KNAB priekšnieku pārrunās, kādi varētu būt risinājumi.
Vienlaikus premjerministre atzina, ka ir grūti prognozēt, vai pašreizējo situāciju izdosies atrisināt. Tomēr pašlaik notiekošais KNAB ir nepieļaujams, jo tā ir iestāde, kurai vajadzētu būt kā piemērs pārējām institūcijām.

Straujuma arī pauda - ja nevarēs rast risinājumu, nemainot biroja sastāvu, tad būs jāmeklē citas iespējas. Viņa gan negribēja konkretizēt, tomēr akcentēja, ka risinājums jāatrod, "jo cik ilgi var tādas cirkveidīgas darbības turpināties".

Kā ziņots, pērn 20.decembrī Streļčenoks nolēma atbrīvot no amata savu vietnieci Strīķi.

Savukārt iepriekšējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) 7.janvārī atcēla Streļčenoka rīkojumu.

14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, bet 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā.

Gan Streļčenoks, gan arī Strīķe jau iepriekš pauda gatavību tikties ar jauno premjerministri, lai klātienē izrunātu situāciju KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!