Foto: Saeimas administrācija

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) tiksies ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, lai pārrunātu to, kādi tiesiskie risinājumi iespējami, lai atrisinātu ieilgušo konfliktu starp Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku un viņa vietnieci korupcijas apkarošanas jautājumos Jutu Strīķi.

Lēmumu tikties ar ģenerālprokuroru, ar kuru varētu tikt apspriesta arī iespēja veidot komisiju, kas izvērtētu Streļčenoka darbu un varētu rosināt viņa atcelšanu, valdības vadītāja pieņēmusi pēc tam, kad pagājušajā nedēļā tikusies ar abām konfliktējošajām pusēm, proti, Strīķi un ar Streļčenoku.

"Vienosimies, ko vispār varam darīt, lai KNAB darbs tiktu normalizēts," sacīja premjerministre, uzsverot, ka situācija, kad KNAB priekšnieks un viņa vietniece savā starpā vairs pat nesarunājas, noteikti nav normāla.

"Ministru prezidentam ir ierobežotas iespējas rīkoties. Es nevaru "noņemt" Streļčenoka kungu, pat ja gribētu," sacīja Straujuma, piebilstot, ka jautājumu par Strīķes turpmāko darbu KNAB, saskaņā ar likumu, var izlemt tikai biroja priekšnieks.

"Delfi" jau daudzkārt ziņojis, ka pērnā gada nogalē, īsi pirms Ziemassvētkiem Streļčenoks atlaida Strīķi. Bijušais premjers Valdis Dombrovskis (V) pat divkārt atcēla Streļčenoka rīkojumus par Strīķes atlaišanu, pamatojoties uz to, ka, saskaņā ar Valsts kancelejas juristu atzinumu, šie rīkojumi bija prettiesiski. Tomēr Streļčenoks savu vietnieci atlaida vēlreiz un tagad, kad Strīķe ar tiesas spriedumu atjaunota darbā KNAB, viņš pret Strīķi ir ierosinājis kārtējās disciplinārlietas. KNAB ir pārsūdzējis tiesas spriedumu par Strīķes atjaunošanu darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!