Foto: LETA

Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma kā Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts premjerministre svētdien, 11.janvārī, dosies uz Parīzi, lai piedalītos plānotajā nacionālās vienotības manifestācijā, portālam "Delfi" pavēstīja premjeres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Straujuma jau iepriekš stingri nosodīja vardarbības aktus Parīzē.

"Mēs šodien visi kopā izsakām vienu domu - mēs aizstāvēsim visas Eiropas pamatvērtības un pamattiesības. Mēs neļausim tās iespaidot. Mēs būsim nelokāmi. Mēs celsim šīs vērtības vēl augstākā godā. Cilvēka cieņa, brīvība, demokrātija, vienlīdzība, tiesiskums un cilvēktiesību ievērošana ir šo vērtību vārds. Eiropas Savienība turpinās iesākto ceļu. Uz izaugsmi, uz gudru, inovatīvu, spēcīgu Eiropu pasaulē," Latvijas prezidentūras ES Padomē atklāšanas pasākumā norādīja Straujuma.

Jau vēstīts, ka piektdien netālu no Parīzes un arī Parīzes teritorijā notika divas vērienīgas operācijas, policijai dodoties aizturēt trešdienas asiņainajā uzbrukumā laikraksta "Charlie Hebdo" redakcijai aizdomās turētos, kā arī teroristus, kuri lielveikalā sagrāba ķīlniekus, pieprasot brāļu Kuači atbrīvošanu.

"Charlie Hebdo" uzbrucēji tika nogalināti, bet Parīzē bojā gāja četri ķīlnieki.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!