Foto: F64

Salaspils kodolreaktora sakārtošana ir atlikta jau 10 gadus, un vienreiz tas ir jābeidz, otrdien žurnālistiem pēc valdības sēdes teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Viņa apliecināja, ka nepieciešamie līdzekļi kodolreaktora teritorijas sakārtošanai tiks rasti.

"Visi ministri pietiekami skaidri apzinās, ka mēs nevar vairs to atlikt," teica Straujuma, uzsverot, ka sakārtošana atlikta jau kopš 2004.gada, bet tagad tam jāpieliek punkts.  "Mēs nevaram vēl 10 gadus par to runāt," sacīja premjere.

Straujuma klāstīja, ka viņu neapmierina, ka 10 gadus "nekas nav darīts", ik pa laikam prasot finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem kādas noplūdes dēļ.

"Es neredzu nekādu pamatojumu, kāpēc agrāk tas netika risināts," uzsvēra Straujuma, norādot - procesam jāpieliek punkts.Tāpat viņa pauda izbrīnu, ka 10 gadu laikā Salaspils kodolreaktoram nav izdevies piesaistīt Eiropas Savienības fondu līdzekļus.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien vienojās, ka Salaspils kodolreaktors no Latvijas Universitātes tiks nodots valsts SIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" pārziņā.

Šogad plānots piešķirt 300 tūkstošus eiro kodolreaktora uzturēšanai un neatliekamiem darbiem, bet tā likvidēšanai paredzēts piešķirt 5,5 miljonus eiro četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!