Foto: LETA

Īsi pirms Reformu partijas (RP) valdes sēdes, kurā bija iecerēts lemt par Edgara Rinkēviča, Riharda Kozlovska un Daniela Pavļuta izvirzīšanu ministru amatiem, RP vadītājs Edmunds Demiters saņēmis premjera amatam nominētās Laimdotas Strajumas ( V) vēstuli ar aicinājumu tomēr nevirzīt Pavļutu ekonomikas ministra amatam.

Par Straujumas pārstāvētās "
Vienotības
" vēlmi panākt Pavļuta nomaiņu Saeimā tika mēļots jau iepriekš.

Saskaņā ar portāla "Delfi" rīcībā esošo informāciju, kā pieņemamus kandidātus ekonomikas ministra amatam premjera amata kandidāte savā vēstulē minējusi divus citus RP politiķus - pašreizējo izglītības un zinātnes ministru Vjašeslavu Dombrovski un Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru Vilni Ķirsi.

Iepriekš par iemeslu, kādēļ Pavļuts nav atkārtoti virzāms ekonomikas ministra amatam tika minēts tas, ka viņš nav RP biedrs, taču pagājušajā nedēļā Pavļuts paziņoja par lēmumu iestāties RP.

Tagad par galveno iemeslu vēl oficiāli neizvirzītās Pavļuta kandidatūras noraidīšanai tiek minēts tas, ka tieši ekonomikas ministrs valdībā atbild par būvniecības nozari un tādēļ Pavļutam būtu jāuzņemas atbildība par Zolitūdes traģēdiju.

Tāpat viņa vadītajai Ekonomikas ministrijai pārmesta kavēšanās ar Ministru kabineta noteikumu izstrādi, kas jāpieņem, lai no šā gada 1. februāra spēkā varētu stāties jaunais Būvniecības likums.

Pavļuta politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju kā ieganstu iebildumiem pret viņa atkārotu virzīšanu ekonomikas ministra amatam trešdien, 15. janvārī intervijā Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" minēja arī "Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Jau vēstīts, ka Saeima par Straujumas valdības apstiprināšanu varētu lemt nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!