Demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) prognozē, ka jauno valdību varētu apstiprināt 4.februārī.

Lai gan līdz šim izskanējis, ka jaunā valdība varētu tikt apstiprināta 28.janvāra Saeimas sēdē, tomēr šis datums Straujumai šķiet maz ticams. "Neredzu, kā var izveidot valdību līdz 28.janvārim. Droši vien tas būs 4.februārī," žurnālistiem atzina Straujuma.

Viņa uzsvēra, ka viss atkarīgas no tā, kā noritēs turpmākās sarunas - gan par darbiem, gan par ministrijām, kur katrai partijai ir savas intereses. "Redzēs, kā veiksies," noteica Straujuma.

Patlaban top jaunās valdības deklarācija, bet "Vienotībai" tuvākajās dienās notiks kārtējā saruna ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Kā ziņots, pašlaik koalīcijas partneriem vēl nav vienošanās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā. Partija "Vienotība" vakar sarunā ar Kučinski paudusi vēlmi pārraudzīt sešas ministrijas, bet premjera amata pretendents Māris Kučinskis (ZZS) nekādus solījumus neesot devis. "Vienotība" Kučinskim paudusi vēlmi vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Satiksmes ministriju, Tieslietu ministriju (TM) un Ekonomikas ministriju.

Savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai" (VL-TB/LNNK) valde lēmusi, ka VL-TB/LNNK ministriem jāturpina strādāt arī nākamajā valdībā. VL-TB/LNNK pārraudzībā pašlaik ir arī "Vienotības" minētā TM, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Kultūras ministrija.

Tikmēr ZZS savā pārziņā vēlētos Finanšu ministriju, Zemkopības ministriju, Aizsardzības ministriju, Satiksmes ministriju un Veselības ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!