Piemērotākais Ministru prezidenta amata kandidāts būtu iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), pirmdien žurnālistiem sacīja demisionējusī premjere Laimdota Straujuma (V).

"Es personīgi redzu cilvēku, kas varētu pārņemt iesāktos darbus. Tas ir cilvēks, kas ir pierādījis, ka grūtos brīžos viņš ir gatavs uzņemties atbildību un pieņemt lēmumus. Šeit es runāju par iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V)," viņa teica.

Straujuma par Kozlovska uzņēmību esot pārliecinājusies vairākkārt, tostarp šā gada sākumā, pēc teroraktiem Parīzē, kā arī, uzņemoties satiksmes ministra pienākumus un panākot risinājumu saistībā ar investora piesaisti nacionālajai aviokompānijai "airBaltic".

Straujuma arī apliecināja, ka Kozlovska kandidatūru aizstāvēs "Vienotības" valdes sēdē. "Es redzu Rihardu Kozlovski kā nākamo valdības vadītāju," teica Straujuma, uzsverot, ka tas ir viņas personīgais viedoklis.

Straujuma klāstīja, ka par Kozlovska kandidatūru domājusi kādu laiku. Viņa runājusi arī ar Cēsu mēru Jāni Rozenbergu, taču pašvaldības vadītājam būtu grūti uzreiz iejusties valdības darbā.

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), kas Straujumas vērtējumā arī būtu piemērots valdības vadītāja amatam, iedziļinājies ārlietu jomā un nevēlas kļūt par premjeru, minēja Straujuma.

Jau vēstīts, ka Straujuma pirmdien paziņoja par valdības demisiju.

Pēc viņas teiktā, valdība ir sagatavojusi divus valsts budžetus, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. Straujumas ieskatā pēc šī perioda nepieciešamas jaunas idejas, pienesums, jauna enerģija, kas ļautu uz iesākto darbu pamata turpināt iesākto.

Straujuma valdības vadītājas pienākumus sāka pildīt 2014. gada 22. janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013. gada novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!