Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvija ir gatava dot savu ieguldījumu Eiropas savienības (ES) migrācijas problēmu risināšanā, īpaši ekspertu un tehniskā nodrošinājuma līmenī, ceturtdien tikšanās laikā ar Eiropadomes priekšsēdētāju Donaldu Tusku apliecināja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Straujuma informēja, ka Latvijas prezidentūra ES Padomē ir gatava nekavējoties strādāt pie Eiropas Komisijas (EK) Eiropas Migrācijas darba kārtības, kad EK nāks ar to klajā maijā, norādīja premjeres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Straujuma atzīmēja, ka ceturtdienas Eiropadome paver iespēju rīkoties ātri un efektīvi, nostiprinot pirmdien ES ārlietu un iekšlietu ministru kopīgajā sanāksmē Luksemburgā runāto. Latvijas prezidentūra ir gatava izveidot "ceļu karti" to lēmumu īstenošanai, kurus ceturtdien pieņems ES valstu un valdību vadītāji Eiropadomē, pauda premjere.

Savukārt Tusks atzinīgi novērtēja Latvijas prezidentūras, Latvijas iekšlietu ministra un ES Augstās pārstāves spēju sasaukt iekšlietu un ārlietu ministru sanāksmi tik īsā laikā, lai sagatavotu šo ārkārtas Eiropadomi.

Sarunā uzmanība tika pievērsta arī ES Austrumu partnerības samitam Rīgā šā gada 21.-22.maijā, kā arī situācijai Grieķijā un eirozonā.

Jau ziņots, ka Tusks ceturtdien sasaucis ārkārtas samitu, kurā apspriedīs nelegālās migrācijas jautājumu pēc tam, kad ap 700 nelegālu migrantu aizgāja bojā kuģa katastrofā Vidusjūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!