Foto: DELFI

Iekšpolitiskajām intrigām bija zināma ietekme uz lēmumu par demisiju, pirmdien žurnālistiem norādīja demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa klāstīja, ka, jau uzņemoties premjeres amatu, zinājusi, ka ir jādod vieta jauniem cilvēkiem, tāpēc noteikusi vairākus valdības darba etapus - budžeta pieņemšanu, prezidentūru u.c., kas jāīsteno.

Turklāt daudzi cilvēki zinājuši par šiem posmiem, tostarp "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

"Ir žēl, ka uzreiz pēc prezidentūras sākās zināmas intrigas," atzina Straujuma. Viņa vairākkārt pauda neizpratni par to, kāpēc pēdējās nedēļas izplatītas baumas par valdības nestabilitāti. Tāpat Straujuma noliedza to, ka bijusi paredzēta "Vienotības" valdes sēde, kurā viņai tiktu plānots izteikt neuzticību.

Atbildot uz jautājumu, vai Āboltiņa bija tā, kas panāca Straujumas demisiju, demisionējusī premjere brīdi klusēja un tad sacīja: "Es teiktu, ka nē". Vienlaikus tas esot situāciju "nostādījis nevajadzīgu intrigu veidolā".

"Man nav skaidrs, ko ar to gribēja panākt," pēdējo nedēļu komunikāciju par valdības stabilitāti vērtēja Straujuma.

Koalīcijas partneri arī lūguši Straujumu ar demisiju pagaidīt līdz jaunajam gadam, bet viņas vērtējumā tam nav bijis jēgas, ņemot vērā dažādās baumas un uzbrukumus valdībai.

Būtu labi, ja jaunās valdības sastāvs būtu zināms šogad, norādīja Straujuma.

Jau vēstīts, ka Straujuma pirmdien paziņoja par valdības demisiju.

Pēc viņas teiktā, valdība ir sagatavojusi divus valsts budžetus, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. Straujumas ieskatā pēc šī perioda nepieciešamas jaunas idejas, pienesums, jauna enerģija, kas ļautu uz iesākto darbu pamata turpināt iesākto.

Straujuma valdības vadītājas pienākumus sāka pildīt 2014. gada 22. janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013. gada novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!