Foto: DELFI

Veselības ministre Ingrīda Circene (V) nopietnu veselības problēmu dēļ vēl aptuveni mēnesi nebūs darbā, tādēļ ir neētiski pieprasīt politiķes demisiju, intervijā "Latvijas Radio" teica valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V).

Tādēļ viņa noraidīja iespējamību mudināt ministri atkāpties pēc Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) padomes viņai izteikto neuzticību.

Uz LNT raidījuma "900 sekundes" vadītāja jautājumu par to, vai premjere piekristu, ja Circene pati nolemtu atkāpties, Straujuma atzina, ka piekristu.

Premjerministre gan atzina, ka Circenes komunikācija ar nozari nav bijusi augstākajā līmenī. Tomēr viņa arī uzsvēra, ka medicīnai nav iespējams vienā gadā piešķirt papildu 200 miljonus eiro, jo tādas naudas valstij vienkārši nav.

Tā vietā nepieciešams skaidrs plāns par to, kad un kas tiks risināts un piešķirts.

Kā vēstīts, LVSADA padome otrdien izteica neuzticību Circenei, bet lēma atturēties no neuzticības izteikšanas Straujumai.

Šādu lēmumu arodbiedrība pieņēma, jo piekrīt Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas izteiktajām bažām par to, ka valdības īstenotā veselības aprūpes "nīcināšana" rada valsts apdraudējumu.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija 9.maijā biedru sapulcē pieņēmusi lēmumu izteikt neuzticību veselības ministrei un valdībai veselības aprūpes pārvaldes jomā.

"Uzskatām, ka valsts un valdība nav solidāra ar saviem iedzīvotājiem, pieļaujot situāciju, kurā pacients valsts garantēto veselības aprūpi nesaņem, radot nacionālu valsts apdraudējumu. Neatbalstām tādu valsts un valdības attieksmi, kura nespēj risināt pacientu veselības aprūpes vajadzības, kas garantētu Latvijas valsts un nācijas attīstību," paziņoja ģimenes ārsti.

Tāpat pausts, ka valdības virzītās "reformas" veselības aprūpē pārsvarā ir pretrunīgas, neefektīvas un netaisnīgas, kā arī uzsvērts, ka atbildība par esošo situāciju veselības aprūpes jomā ir jāuzņemas valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!