Foto: DELFI

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nesola, ka valsts budžetā turpmākajos gados būs 30 miljoni eiro, ko novirzīt Mežaparka Lielās estrādes paplašināšanai.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) valdību otrdien iepazīstināja ar ziņojumu par skolēnu dziesmu svētku organizēšanas uzlabošanu. Ziņojums tapa pēc vasarā aizvadītajiem svētkiem un bērnu masveida ģībšanas Mežaparkā noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā.

Straujuma norādīja, ka 30 miljonu eiro, kas vajadzīgi Mežaparka estrādes paplašināšanai, šā gada budžetā nav. Tāpat nav zināms, vai šāda nauda atradīsies turpmākajos gados. Straujuma atzīmēja, ka līdzekļi tiks novirzīti Daugavas stadiona sakārtošanai.

Ar vēl vienu ziņojumu par dziesmu svētku māksliniecisko izvērtējumu un izlietoto finansējumu uz valdību vēlreiz būs jānāk IZM, savukārt Kultūras ministrijai (KM) līdz nākamā gada martam jāsagatavo ziņojums par vispārējo dziesmu svētkiem nepieciešamo infrastruktūru. Tuvākie ir simtgades dziesmu svētki 2018.gadā.

"Vislielākie izdevumi varētu būt par infrastruktūru, tāpēc KM nāks ar ziņojumu. Tas ir saistīts ar vietu trūkumu," sacīja valdības vadītāja.

Taujāta, vai visiem nepieciešamajiem uzlabojumiem infrastruktūras sakārtošanai un svētku drošības uzlabošanai finansējums valsts budžetā turpmākajos gados atradīsies, Straujuma atbildēja, ka "visu to nevarēs noteikti, jāskatās ļoti uzmanīgi, bet bērnu drošība ir galvenā".

Jau vēstīts, ka ziņojumu "Par XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku darba organizācijas izvērtēšanas komisijas secinājumiem, ieteikumiem un rekomendācijām turpmāku pasākumu rīkošanai" sagatavojusi IZM, un tas ietver 17 priekšlikumus, kas attiecas uz organizatoriskiem jautājumiem, veselību un drošību. Ziņojumā nav vērtēta amatpersonu atbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!