Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien parakstīja rīkojumu par veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) demisiju, savukārt potenciālais kandidāts šim amatam - Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis - savu atbildi par iespēju kļūt var ministru varētu sniegt trešdien vai ceturtdien.

Straujuma žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes pastāstīja, ka viņai bija saruna ar Baumani par konkrētajiem darbiem ministra amatā. Viņš iepazīsies ar nozares dokumentiem, tiksies ar Veselības ministrijas valsts sekretāru Rinaldu Muciņu un tad sniegs savu atbildi.

Premjerministre arī solīja informēt, tiklīdz kandidāts būs piekritis piedāvājumam, un tas varētu būt šonedēļ, trešdien vai ceturtdien. Straujuma uzskata, ka būtu ļoti pozitīvi, ja cilvēks, kurš tagad uzņemsies veselības nozares vadību, to vēlētos turpināt darīt arī pēc vēlēšanām. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka Baumanis šogad Saeimas vēlēšanās neplāno piedalīties, turklāt "Vienotība" jau ir apstiprinājusi kandidātu sarakstus.

Pagaidām veselības ministres pienākumus turpinās pildīt Straujuma.

Taujāta par citiem iespējamiem risinājumiem, ja Baumanis atteiksies, valdības vadītāja atbildēja: "Es negribu runāt par plānu B, jo šobrīd tiek risināts plāns A."

Straujuma arī piebilda, ka koalīcijas partneriem ministra amata kandidāts pagaidām oficiāli nav piedāvāts.

Iepriekšējā nedēļā izskanējis, ka Baumanis tomēr varētu atteikties no iespējas kļūt par veselības ministru, tomēr "Vienotība" turpina sarunas ar viņu, mēģinot panākt viņa piekrišanu.

Kā ziņots, ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu un Straujuma nolēmusi to pieņemt.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!