Foto: DELFI

Pirmdien Šanhajā apmeklējot vienu no pasaules lielākajiem telekomunikāciju uzņēmumiem ZTE, kā arī aviācijas uzņēmumu COMAC, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) aicināja uzņēmējus stiprināt sadarbību ar Latviju, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Sarunā ar COMAC Ministru prezidente uzsvēra, ka Rīga, kurā ir Baltijas reģiona lielākā lidosta, kā arī nacionālā aviokompānija "airBaltic" ir ieinteresēta tiešajā reisā ar Čendu pilsētu Ķīnā.

Tāpat viņa atzīmēja, ka nacionālā aviokompānija ir ieinteresēta stratēģiskā investora piesaistīšanā.

Savukārt ZTE pārstāvji izrādīja interesi stiprināt sadarbību ar vairākiem Latvijas telekomunikāciju uzņēmumiem, paplašinot potenciālo kopējo darbu pētniecības un attīstības virzienā. Uzņēmums novērtēja Latvijas stratēģisko novietojumu, kā arī augsti kvalificētos speciālistus un zinātniekus informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju jomā.

Tiekoties ar Sudžou pilsētas mēru un pilsētas vadības pārstāvjiem, Straujuma pateicās par 16 Austrumeiropas un Centrāleiropas un Ķīnas premjerministru rīt, 24. novembrī, gaidāmās sanāksmes sarīkošanu, kas būs būtisks ieguldījums tālākā Eiropas Savienības un Ķīnas sadarbībā.

Tāpat sarunā tika atzinīgi vērtēta līdzšinējā Sudžou pilsētas sadraudzība ar Rīgu, kas izvērtusies ekonomikas, kultūras, sporta un tūrisma kontaktu veicināšanā jau kopš 1997. gada.

Jau ziņots, ka Straujuma šonedēļ uzturas darba vizītē Ķīnā. Viņai paredzētas tikšanās ar Ķīnas augstākajām valsts amatpersonām, dalība Ķīnas-Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu vadītāju sanāksmē un tikšanās ar vietējo uzņēmumu pārstāvjiem.

Latvijā Straujuma atgriezīsies piektdien, 27. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!