Foto: F64

Situācija ap jaunās valdības veidošanu nav normāla, un šobrīd tā ir kļuvusi vēl neskaidrāka, pirmdien žurnālistiem sacīja demisionējusi Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa informēja, ka pirmdien koalīcijas partneru sanāksmē nav spriests par jautājumiem, kas saistīti ar nākamo Ministru kabinetu. Straujuma uzsvēra, ka otrdien no vizītes Zviedrijā atgriezīsies Valsts prezidents, kurš paudīs savu viedokli.

"Šobrīd ir situācija vēl neskaidrāka nekā šorīt no rīta. Es baidos komentēt jebkuru kandidātu. Es vairs nekomentēju, jo, tiklīdz kā nokomentēju, tā parādās cits. Gaidīsim atgriežoties prezidentu un tad skatīsimies, kurš tiks nosaukts," teica valdības vadītāja.

Reizē viņa piebilda, ka gan Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidātu Māri Kučinski, gan arī politiskajos kuluāros minēto "Vienotības" pārstāvi Kārli Šadurski uzskata par cienījamiem kandidātiem.

Uz jautājumu, kā vērtē jaunās valdības veidošanu, Straujuma atbildēja, ka nevēlas to komentēt. "Es negribu komentēt, valdība strādā, un es negribu nekādās diskusijās par dažādiem variantiem, dažādām situācijām, kas mainās katru dienu, īpaši pievērsties. Valdība strādā, tas ir mans uzdevums. Mēs strādāsim līdz tam mirklim, kad būs jauna valdība," viņa pauda.

Tāpat politiķe atklāja, ka, pēc viņas domām, pašreizējā situācija nav normāla - ir nepieciešama jauna valdība, jo pašreizējā ir demisionējusi.

"Lai gan mēs ejam uz priekšu un neatliekam nekādus būtiskus jautājumus, bet ir tādi jautājumi, kuri aizejošajai valdībai, piemēram, "Latvijas Mobilais Telefons" un "Lattelecom". Es neuzskatu, ka man ir morālas tiesības tagad uzsākt šo jautājumu. Bet gāzes liberalizāciju mēs pabeigsim," ir pārliecināta Straujuma.

Jau ziņots, ka ZZS valde pirmdien vienprātīgi atbalstījusi Saeimas deputāta Māra Kučinska kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Tāpat ziņots, ka pēc finanšu ministra Jāņa Reira un Valmieras mēra Jāņa Baika atteikuma kļūt par premjera kandidātu Valsts prezidents Vējonis runājis ar "Vienotības" frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Kārli Šadurski, iespējams, piedāvājot uzņemties valdības veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!