Foto: LETA

Valdībai otrdien būs jālemj par Valsts kancelejas direktores Elitas Dreimanes atbrīvošanu no amata, jo ģenerālprokurors nemainīja lēmumu par valsts noslēpuma pielaides anulēšanu, pirmdien žurnālistiem apstiprināja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Valdības vadītāja norādīja, ka pagaidām vēl nav tikusies ar Dreimani, tomēr līdz šim viņa atteikusies no iespējamās rotācijas uz citu amatu valsts pārvaldē.

Līdz ar to ministriem otrdien būs jābalso par Dreimanes atbrīvošanu no Valsts kancelejas direktores amata.

Jau vēstīts, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nolēmis, ka Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu anulēt speciālo pielaidi valsts noslēpumam Dreimanei nav pamata mainīt.

Straujuma piektdien paziņojumā medijiem pauda, ka līdz ar ģenerālprokurora paziņojumu Dreimane vairs nevar turpināt darbu.

"Ja viņa pati nevēlēsies aiziet, tad es tiesību aktos noteiktajā kārtībā piedāvāšu viņai rotāciju, bet atteikuma gadījumā šo jautājumu nekavējoties likšu Ministru kabineta dienas kārtībā, kas attiecīgi pieņems lēmumu par Valsts kancelejas direktores atbrīvošanu no ieņemamā amata," viņa norādīja.

SAB birojs aprīlī Dreimanei anulēja pielaidi valsts noslēpumam. Iepriekš izskanējis, ka tā atņemta saistībā ar informācijas noplūdināšanu no VK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!