Foto: LETA

Potenciālajam nākamās valdības sastāvam jābūt zināmam pirmdien, 20.janvārī, šodien žurnālistiem sacīja Ministru prezidenta amata kandidāte Laimdota Straujuma (V).

Straujuma norādīja - patlaban ir skaidrs, ka Zemkopības ministriju vadīs Saeimas deputāts un bijušais ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), Labklājības ministriju - parlamentārietis un bijušais ministrs Uldis Augulis (ZZS), bet Aizsardzības ministriju - deputāts Raimonds Vējonis (ZZS).

Savus amatus jaunajā valdībā varēs saglabāt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP). Attiecībā uz "Vienotības" ministriem vēl nepieciešams partijas valdes lēmums, bet turpināt darbu veselības ministres amatā varētu Ingrīda Circene (V), par izglītības un zinātnes ministri varētu kļūt Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāja Ina Druviete (V), satiksmes ministra amatā paliks Anrijs Matīss. Savukārt vakar tika nolemts, ka darbu turpinās arī pašreizējais finanšu ministrs Andris Vilks (V), skaidroja Straujuma.

Kultūras ministre Dace Melbārde turpinās savu darbu jaunajā valdībā, savukārt pašlaik ir vairāki tieslietu ministra amata potenciālie kandidāti, tostarp Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, kā arī Rīgas domes deputāte Baiba Broka (VL-TB/LNNK). Tāpat nacionālā apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) vēl spriedīs par iespējamo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, tostarp tiek vērtēta arī VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas vadītāja Eināra Cilinska kandidatūra.

Premjera amata kandidātei pašlaik ir bažas par ekonomikas ministra Daniela Pavļuta kandidatūru, un šodien viņa paredzējusi tikšanos ar Pavļutu.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partneri ir vienojušies par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā.

Paredzēts, ka "Vienotību" nākamajā Ministru kabinetā pārstāvēs premjere Laimdota Straujuma, tāpat partija uzņemties Finanšu ministrijas, Veselības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas vadību. Savukārt atbildību par Satiksmes ministriju, tāpat kā līdz šim, dalīs "Vienotība" kopā ar pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem.

Reformu partijas virzītie pārstāvji turpinās vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju un Ekonomikas ministriju. Nacionālo apvienību nākamajā valdībā pārstāves kultūras, tieslietu, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Tikmēr ZZS uzņemsies Aizsardzības ministrija, Labklājības ministrijas un Zemkopības ministrijas vadību.

Ministru kabineta sastāvs vēl būs jāapstiprina Saeimas balsojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!