Foto: LETA

Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) biroja vadītājam Ringoldam Arnītim nav intereses par Valsts kancelejas direktora amatu, kas, visticamāk, atbrīvosies, jo pašreizējai vadītājai Elitai Dreimanei anulēta pielaide valsts noslēpumam.

Arnītis atzina, ka viņam neesot nekādas intereses ieņemt šo amatu. Iespējams, kādam bijis pārsteigums par viņa nonākšanu premjerministres biroja vadītāja amatā, tomēr tā esot bijusi likumsakarīga, jo viņam ir vairāku gadu ilga pieredze valsts iestādes vadīšanā, kā arī viņš trīs gadus ir vadījis starptautisku organizāciju, tas nozīmē, ka viņam ir ļoti bagāta pieredze, uzsvēra Arnītis.

Tomēr viņš nevēlas veidot karjeru valsts pārvaldē, tāpēc, ja viņam šāds amats tiks piedāvāts, viņš no šīs iespējas atteikšoties. Arnītis uzsver, ka patiesībai neatbilst runas, ka viņam tiekot meklēts amats.

Arnītis iepriekš ir bijis Valsts augu aizsardzības dienesta vadītājs, bet 2011.gadā stājās Eiropas un Vidusjūras augu aizsardzības organizācijas ģenerāldirektora amatā.

Jau ziņots, ka Satversmes aizsardzības birojs anulējis pielaidi valsts noslēpumam līdzšinējai Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei, vakar paziņoja premjerministre. Viņa arī atzina, ka Dreimane šī iemesla dēļ nevar turpināt darbu līdzšinējā amatā, bet viņai piedāvās rotāciju uz citu amatu. Šo piedāvājumu Dreimane gan noraida.

Arī Dreimanes ikgadējās izvērtēšanas komisija, noslēdzot šodien darbu, atzinusi, ka pielaides anulēšanas dēļ Dreimane nevar turpināt pildīt pašreizējos pienākumus. Komisija atzinumā fiksējusi, ka Dreimanei ir piedāvāta rotācija uz citu amatu, no kā viņa oficiāli ir atteikusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!