Foto: LETA

Politoloģe Iveta Kažoka atzīst, ka premjera amata kandidātes zemkopības ministres Laimdotas Straujumas lēmums iestāties "Vienotībā" ir bijis pārsteigums.

"Tas, ka "Vienotība" izvirzīja Straujumas kundzi liels pārsteigums nebija, bet pārsteigums ir tas, ka viņa iestājās partijā," sarunā ar aģentūru BNS teica Kažoka.

Politikas eksperte norādīja, ka pēc laika būs redzams, kādas politiskās sekas būs pēc Straujumas iestāšanās "Vienotībā". Tomēr politoloģe pauda, ka Straujumai, ja viņu iecels premjera amatā, būtu jāparāda sava neatkarība no politiskajiem spēkiem un pašai jāizvēlas, kurus cilvēkus aicināt strādāt ministru amatos.

Kažoka arī uzskata, ka Valsts prezidentam jaunajam premjeram jādod līdzi "ceļa maize" un skaidri jānosaka, pēc kādiem principiem jaunā valdība veidojuma, kā arī to, ka premjeram jāļauj pašam izveidot Ministru kabineta sastāvs.

Līdz šim Straujuma nav bijusi pamanāmākā no ministriem, vērtēja Kažoka. "Viņas kā zemkopības ministres runas skāra tikai savu jomu. Ar skepsi raugos uz to, ka viņa varētu kļūt par publiski politiķi," uzskata politoloģe.

Jau vēstīts, ka "Vienotība" valdes sēdē svētdienas vakarā lēma premjera amatam virzīt Straujumu un jau pirmdien partijas pārstāvji tiksies ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, lai runātu par jaunās valdības veidošanu. Savukārt pēc tam "Vienotība" uzsāks politiskās konsultācijas partiju starpā. Straujuma, kura iepriekš bija bezpartejiska ministre, svētdien iestājās "Vienotībā" un arī tika uzņemta partijas valdes sastāvā.

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") atkāpās Zolitūdes traģēdijas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!