Foto: DELFI

Veselības ministrija (VM) veic Straupes Narkoloģiskās slimnīcas darbības izvērtējumu, ņemot vērā slimnīcas vadības ziņojumu par situāciju slimnīcā saistībā ar infrastruktūras neapmierinošo stāvokli un nepieciešamajām investīcijām tā uzlabošanai, kā arī nepietiekamu cilvēkresursu nodrošinājumu.

VM pārstāvis Oskars Šneiders sacīja, ka slimnīcas vadības ziņojumā par pašreizējo situāciju ārstniecības iestādē norādīts, ka ārstniecības personāls nav pietiekams, lai nodrošinātu nepārtrauktu 24 stundu režīmu gan uzņemšanas nodaļā, gan stacionāra nodaļā, kā tas paredzēts līgumā par valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. Arī telpu tehniskais stāvoklis un aprīkojums neatbilst normatīviem par pamatprasībām ārstniecības iestādē.

Līdz ar to VM šobrīd veic Straupes Narkoloģiskās slimnīcas darbības un turpmākās attīstības izvērtējumu, izstrādājot vairākus scenārijus, kā arī aprēķinot nepieciešamās investīcijas.

Kā viens no scenārijiem tiek izvērtētas arī iespējas apvienot Straupes narkoloģisko slimnīcu ar Strenču psihoneiroloģisko slimnīcu, kā arī daļēja Straupes narkoloģiskās slimnīcas sniegto pakalpojuma apjoma pārvirzīšana uz Strenču psihoneiroloģisko slimnīcu, tādējādi nodrošinot kvalitatīvu un ekonomiski pamatotu pakalpojumu sniegšanu pacientiem atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Kā ziņots, nākamgad plānots slēgt Straupes Narkoloģisko slimnīcu un patlaban VM rēķinot, kāds būtu finansiālais ieguvums, ja medicīniskās palīdzības sniegšanu alkoholiķiem pārceltu uz Strenčiem, vēsta LNT raidījums "Ziņas sešos".

Slimnīca atrodas Pārgaujas novadā, Straupes pagastā. Tā ir iekārtota Lielstraupes pils ēkā.

Straupes Narkoloģiskās slimnīcas virsārste Dace Raituma radījumam norādīja, ka pārmetums par iestādes nesaimnieciskumu nevarētu būt iemesls šādam solim. Salīdzinot ar citām slimnīcām, Straupei nav finansiālu zaudējumu un uzkrātu parādu.

Pēc raidījuma vēstītā, līdz ar centra slēgšanu Straupē bez darba paliks vairāki desmiti ārstu, medmāsu un citu darbinieku - lielākā daļa neesot gatavi darba dēļ braukāt uz Strenčiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!