Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāts Jānis Strazdiņš ceturtdien, paužot frakcijas viedokli par valstī notiekošo, paziņoja, ka sabiedrības asā reakcija pret KNAB vadītāja Alekseja Loskutova atcelšanu ir Latvijas ienaidnieku organizēts "labi režisēts pasākums" ar mērķi gāzt pastāvošo varu Latvijā.
Strazdiņš aicināja iedzīvotājus būt apdomīgiem, atvērt acis un "ieraudzīt īstos varoņus, kas visu šo Latvijā rīko".

Strazdiņš ceturtdien pēc Saeimas sēdes radio raidījumā, kurā parasti deputāti pauž frakciju viedokļus, paziņoja, ka "Latvijā pastāv apvērsuma draudi" un konflikts starp Kalvīti un Loskutovu ir tikai iegansts daudz nopietnākiem nolūkiem – varas pārņemšanai valstī.

"Kādam ļoti nepatīk, ka mēs attīstāmies, kļūstam neatkarīgi. Kādam gribas iegūt varu Latvijā, tā ir cīņa par varu," sacīja Strazdiņš, atzīstot: "dabīgi ir bijušas vairākas kļūdas, varēja labāk uzraudzīt Loskutovu, ātrāk reaģēt uz kļūdām KNAB..."

Strazdiņš sacīja, ka patlaban notiekošās akcijas "ir labi režisēti pasākumi, kas tiek tiražēti zināmos virzienos… Mēs nedrīkstam pakļauties tām provokācijām, kas ir pret Latvijas valsti". Viņš norādīja, ka ne pie kā nenovedīšot tas, ka pirms valsts budžeta pieņemšanas tiek izraisīta krīze valdībā.

Deputāts atgādināja, ka Loskutovs amatā tika apstiprināts tieši Induļa Emša (ZZS) valdības laikā un toreiz to ļoti asi kritizēja opozīcijas partija "Jaunais laiks", kas šobrīd Loskutovu aizstāv. "Nav jau vaina KNAB, vaina ir nopietnāka. Iet nežēlīga cīņa par varu, par ekonomiskās ietekmes pārdali Latvijā… Mēs esam ļoti sarežģītā stāvoklī, tikai tautas apdomība, iedziļināšanās atvērs mums acis. Beigās ieraudzīsim īstos varoņus, tos kas visu šo Latvijā rīko," sacīja Straziņš.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pie Saeimas notika pēc neatkarības atgūšanas viens no lielākajiem piketiem - pulcējās apmēram pieci tūkstoši cilvēku, lai paustu protestu pret valdības stilu un valdības ierosinājumu atbrīvot no amata Loskutovu.

Uz protesta akciju pie Saeimas iedzīvotājus aicinājuši sabiedrībā pazīstami cilvēki, lai izteiktu protestu pret valdības lēmumu atbrīvot no amata Loskutovu.

"Latvijā ir apdraudēts tiesiskums. Tātad ir apdraudēta Latvijas valsts!," teikts aicinājumā. Aicinājuma izteicēji uzskata, ka vēršoties pret KNAB vadītāju Alekseju Loskutovu, valdība pārkāpj "sarkanajai līnijai". Savtīgu politisku apsvērumu dēļ valdība grib izrēķināties ar KNAB, kas efektīvi cīnās pret tiem, kuri grib nozagt valsti un tautas labklājību, teikts izplatītajā aicinājumā. "To nedrīkst pieļaut," pārliecināti idejas autori.

Aicinājuma parakstītāji pulcēsies, lai protestētu pret valdības lēmumu, neatkarīgi no tā, kad tieši Saeimā notiks balsojums par Loskutova atbrīvošanu. Aicinājumu parakstījuši vairāki desmiti cilvēku. To starpā ir laikraksta "Diena" galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte, žurnālists Kārlis Streips, sabiedrības par atklātību "Delna" vadītājs Roberts Putnis, režisors Alvis Hermanis, politiķe Sandra Kalniete, žurnālists Pauls Raudseps, portāla "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš, rakstniece Nora Ikstena, žurnāliste Baiba Strautmane, Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Atis Lejiņš, žurnāliste Ilze Jaunalksne, rakstnieks Pauls Bankovskis, dzejniece un žurnāliste Anna Rancāne, Eiroparlamenta deputāts Ģirts Valdis Kristovskis, laikraksta "Diena" komentētājs Aivars Ozoliņš un citi.

Jāņa Strazdņa paustais raidījumā "Frakciju viedokļi" 18.oktobrī. Pilnais teksts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!